10 αποτυχημένες μεταγραφές των Ελληνικών ομάδων (PART 1)

10 αποτυχημένες μεταγραφές των Ελληνικών ομάδων (PART 1)

Δέκα εκ των πιο αποτυχημένων μεταγραφών που έγιναν στο ελληνικό πρωτάθλημα και πέρασαν χωρίς να “ακουμπήσουν”!

Οι μεταγραφικές περίοδοι είναι η χαρά κάθε δημοσιογράφου. Διαρκές ρεπορτάζ, φήμες για συνομιλίες, αποκλειστικές αποκαλύψεις. Γενικότερα ένας δημοσιογραφικός οργασμός. Πολλές φορές όμως συνδυάζεται με τον κατακερματισμό των ονείρων των φιλάθλων που χτίζονται με βάση τα καθημερινά δημοσιεύματα.

Μαζί θα δούμε δέκα περιπτώσεις που οι φίλοι των ελληνικών ομάδων φόρεσαν “χειμερινά” με 40 βαθμούς κελσίου…

Γκερεμί (ΑΕΛ)

Η ΑΕΛ βρίσκεται τότε στην περίοδο της ακμής με το νεόδμητο ΑΕΛ Αρένα, τη σεζόν 2010/11. Η απόκτηση του Καμερουνέζου δεξιού μέσου Γκερεμί προκαλεί ενθουσιασμό στον κόσμο. Τα πράγματα όμως κύλησαν λίγο διαφορετικά… Αγωνίστηκε μόλις σε 10+1 παιχνίδια για πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας, χωρίς να σκοράρει ούτε μια φορά. Μετά την ΑΕΛ κρέμασε τα παπούτσια του.

Σικαμπάλα (Απόλλων Σμύρνης)

Ήρθε δανεικός από την Αίγυπτο το 2018 με τεράστιο ενθουσιασμό στον κόσμο. Μετά από 6 μήνες και τη διακοπή του χειμώνα δεν εμφανίστηκε ξανά στην Αθήνα. Μέχρι τότε είχε 1 γκολ και 1 ασίστ. Επίσης στο συμβόλαιο δανεισμού του υπήρχε ρήτρα κατάκτησης Κυπέλλου και εξόδου στην Ευρώπη! Εν τέλει, η ομάδα έπεσε κατηγορία…

Καζιγιάμα (Παναθηναϊκός)

Ο Ιάπωνας μέσος πέρασε τη σεζόν 2012/13 και κυριολεκτικά δεν ακούμπησε! Έπαιξε μόλις σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος δίνοντας μόνο 1 ασίστ. Δεν γινόταν να μην μπει στο πάνθεον της ιστορίας του Παναθηναϊκού για τους λάθος λόγους. Αν και μάλλον δεν θα τον νοιάζει αρκετά αφού στο Τόκιο έχει αφήσει μεγάλο όνομα.

Αρτσούμπι (ΟΣΦΠ)

Ήταν μέλος του αργεντίνικου “πακέτου” που έφτασε το καλοκαίρι του 2007 στον Ολυμπιακό. Ένα αριστερό χαφ με ελληνικές μάλιστα ρίζες, ανάμεσα σε Λιονέλ Νούνιεζ, Λεντέσμα και Γκαλέτι. Ο προπονητής τότε, Τάκης Λεμονής, δεν τον χρησιμοποίησε αρκετά. Με μόλις τέσσερις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και μία στο κύπελλο αποχώρησε από τον Πειραιά και μάλλον ουδείς τον λησμονεί.

Χουάν Ντίαζ (ΑΕΚ)

Ήρθε τον Ιούλη του 2016 όταν η ΑΕΚ ψώνιζε με βάση το βιογραφικό και όχι την υπάρχουσα κατάσταση των παικτών. Ο Ουρουγουανός αριστερός μπακ είχε λαμπρή καριέρα αλλά ήρθε στην Ελλάδα μόνο για να κολλήσει μερικά ένσημα ακόμη. Με μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τρεις στο κύπελλο, το μόνο που θα θυμάται από την Αθήνα είναι η πανέμορφη επετειακή εμφάνιση που έτυχε να φορέσει.

Χατσερίντι (ΠΑΟΚ)

Ο ελληνοουκρανός στόπερ ήρθε στον ΠΑΟΚ με μεγάλες περγαμηνές και τελικά τις δικαίωσε αφού κατέκτησε το νταμπλ τη σεζόν 2018/19. Χωρίς όμως να συμμετέχει σε πάνω από τρία παιχνίδια στο πρωτάθλημα και άλλα τόσα στο κύπελλο… Μάλιστα, εντός του 2019 δεν έπαιξε καθόλου και τελικά έσπασε το συμβόλαιο του “κακήν κακώς”.

Λερίν Ντουάρτε (Άρης)

Μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές του Άρη ήταν εκείνη του Ολλανδού μέσου. Υπέγραψε τον Ιούνη του 2019 και αγωνίστηκε μόλις σε 3 παιχνίδια πρωταθλήματος. Το βιογραφικό του στην Ερεντιβιζιέ και μεταξύ άλλων συλλόγων τον Άγιαξ, φανερώνει τις φιλοδοξίες που είχε δημιουργήσει το όνομα του στον κόσμο.

Σινιόρι (Ηρακλής)

Ο Τζουζέπε Σινιόρι ήρθε τη σεζόν 2004/05 στον Ηρακλή σε ηλικία 36 ετών. Ασφαλώς, η μεγάλη του σταδιοδρομία στο ιταλικό πρωτάθλημα και το γεγονός πως τερμάτισε τρεις φορές ως πρώτος σκόρερ, τον μετέτρεψαν σε θρύλο της Λάτσιο. Πέραν των πρωτευουσιάνων, αγωνίστηκε στις δυνατές φουρνιές της Σαμπντόρια και της Μπολόνια. Οι προσδοκίες κατά την άφιξη του στη Μακεδονία τεράστιες! Εν τέλει σημείωσε 5 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο όπου έβαλε και 1 γκολ.

Ενγκόνγκ (Πανιώνιος)

Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε στη Νέα Σμύρνη ως το μεγάλο “μπαμ”. Είχε νωρίτερα αγωνιστεί σε Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν μεταξύ άλλων, πράγμα που σημαίνει ότι οι φίλοι του Πανιωνίου έχτιζαν μεγάλα όνειρα. Σε 16 ματς στις δύο εγχώριες διοργανώσεις, σκόραρε μόλις 3 τέρματα. Στα μέσα της σεζόν τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε ξανά, μέχρι… φέτος! Ενώ είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση δύο χρόνια νωρίτερα, αποφάσισε να επιστρέψει για τον Πανιώνιο στη Γ’ Εθνική. Όμως και πάλι τραυματίστηκε, πριν προλάβει να αγωνιστεί ούτε μια φορά με τα “κυανέρυθρα”.

Λουκ Καστάνιος (ΟΦΗ)

Ήρθε το καλοκαίρι του 2020 και θεωρήθηκε μεγάλη προσθήκη στο ρόστερ, κυρίως λόγω του βιογραφικού του. Έμεινε 1.5 χρόνο, πραγματοποιώντας 22 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Ο Ολλανδός επιθετικός δεν δικαιολόγησε τις προσδοκίες και σκόραρε μόλις 3 γκολ. Μάλιστα, τα ξένα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια από τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές της περιόδου παγκοσμίως.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Related posts

Ολυμπιακός Χαλκίδας: Ένας άλλος ερυθρόλευκος έφηβος!

Τρίγλια: Η Αναγέννηση από… τις στάχτες

Η ιδανική ελληνική “Πρέμιερ Λιγκ”!