Κ. Γκούτης: «Η επαρχία του Λαγκαδά αξίζει μία μεγάλη ομάδα που θα στηρίζεται σε ντόπια παιδιά»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΠΕ Λαγκαδά, Κωνσταντίνος Γκούτης, ανοίγει τα χαρτιά ενός μεγαλόπνοου πλάνου, αποκλειστικά στην Επίσκυρο.

Στις 16 Ιουλίου του περασμένου καλοκαιριού, δημοσιεύσαμε ένα άρθρο/αυτοψία στον Λαγκαδά στο οποίο παρουσιάζαμε την αδρανοποίηση της ΑΠΕΛ και τη παραμέληση τριών ετών του Δημοτικού Σταδίου, με σκοπό να παρακινήσουμε οποιονδήποτε μπορούσε να δραστηριοποιηθεί για επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Συμπτωματικά όμως, μία μέρα νωρίτερα η νέα φιλόδοξη προσπάθεια στην Αθλητική Ποδοσφαιρική Ένωση Λαγκαδά, είχε ξεκινήσει! Εμείς μιλήσαμε με ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας για να μας παρουσιάσει εκ των έσω, πως είναι πλέον η κατάσταση στον σύλλογο αλλά και το στάδιο.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Γκούτης;

«Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Γκούτης και είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΠΕΛ ως ταμίας. Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο. Εχω παίξει σε Ηλιούπολη, ΠΑΟΝΕ, Καβαλάρι και ΑΠΕΛ. Κατάγομαι απο το Καβαλάρι του Λαγκαδά. Ο πατέρας μου είναι από εκεί, ενώ η μητέρα μου από τον Λαγκαδά. Κάποια στιγμή ανέλαβα και πρόεδρος στην ομάδα του Άρη Καβαλαρίου με την οποία κατακτήσαμε άνοδο από την Β’ στην Α’ ΕΠΣΜ.»

Πώς φτάσαμε στη διάλυση του συλλόγου;

«Η ομάδα είχε φτάσει μέχρι Β’ Εθνική και είχε και παρουσίες στη Γ’. Όταν αποφάσισε η ομάδα ως πλάνο να μειώσει το μπάτζετ, δεν έγινε σωστή διαχείριση με παίκτες. Και έτσι φτάσαμε στην κατάρρευση.»

Η αναγέννηση της ΑΠΕΛ

«Εδώ και καιρό σκεφτόμασταν να ξαναδημιουργήσουμε την ΑΠΕΛ. Παρέμενε για τρία χρόνια αδρανοποιημένη. Κάθε χρόνο λέγαμε πως δεν γίνεται ο Λαγκαδάς να μην έχει ομάδα. Και κάθε φορά διάφοροι παράγοντες έκαναν πίσω. Αυτήν τη φορά όμως, νέοι παράγοντες, μεταξύ αυτών και εγώ (από τους 9 έχουν εμπειρία με τα παραγοντικά μόλις 2), αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε την ΑΠΕΛ.»

Τα τωρινά πλάνα

«Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει πάρα πολύ καλές ακαδημίες. Να ανεβαίνουν παιδιά στην πρώτη ομάδα, να παίζουν μαζί με κάποια πιο έμπειρα και να γίνεται ένα “μπόλιασμα”. Να συνδυάζουμε πείρα και νέα ταλέντα. Να αναδειξουμε παίκτες από τον Λαγκαδά και τη γύρω περιοχή. Φανταστείτε ότι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μας αυτή τη στιγμή είναι 14 ετών. Και τα περισσότερα παιδιά κατά μέσο όρο είναι 15-16. Στόχος φυσικά είναι η άνοδος στη μεγαλύτερη τοπική κατηγορία. Είναι πολύ μεγάλο όνομα η ΑΠΕΛ για τα επίπεδα της Γ ΕΠΣΜ. Όσοι φιλοξενούμενοι έρχονται νοιώθουν ότι παίζουν με ομάδα που ανήκει σε πιο ψηλά σκαλιά. Ο κόσμος του Λαγκαδά διψάει για την ΑΠΕΛ. Τέτοια συσπείρωση δεν υπήρχε ούτε όταν έπαιζε στη Γ’ Εθνική. Εκτιμούν και στηρίζουν την προσπάθεια μας. Το ίδιο κάνουν και οι παλιοί παράγοντες, όπως και οι παλαίμαχοι της ομάδας.»

Ο προπονητής

«Όταν μου ανατέθηκε να βρω προπονητή θεώρησα πως ο Θάνος Αργυρόπουλος ήταν ο κατάλληλος. Μάλιστα, είναι προπονητής και στην Κ16. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να εφαρμόσει το πλάνο που θέλουμε και να βοηθήσει πολύ τα νεαρά παιδιά να αναδειχθούν. Θέλουμε να γίνουμε και φυτώριο. Είναι πολύ μεγάλη η επαρχία του Λαγκαδά. Έχει συνολικά 47 χωριά! Μπορούμε να παράξουμε παίκτες. Πόσο μάλλον όταν είμαστε μόλις στην πρώτη χρονιά. Φανταστείτε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια!»

Το αγκάθι του γηπέδου

«Φέτος ασχολήθηκαμε με το γήπεδο. Φανταστείτε η εικόνα που αντικρίσαμε ήταν σαν να ανοίξαμε μια πυραμίδα! Σε άθλια κατάσταση… Διαρροές από παντού, υγρασία, γλίτσα, σπασμενα πατώματα και οροφές, ξηλωμένοι τοίχοι και κομμένα καλώδια. Η εικόνα ήταν σοκαριστική.

Με σταθερή δουλειά από όλα τα παιδιά της διοίκησης και εθελοντών εκτός του συμβουλίου, η εικόνα άλλαξε εντελώς. Έγινε στεγανοποίηση, βάψιμο τοίχων, αλλαγή ορόφων, ανακαίνιση αποδυτηρίων.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο, ήταν ξερό και καμένο το χορτάρι. Με σταθερό πότισμα και λίπασμα βελτιώθηκε και για φέτος επαρκεί. Του χρόνου θα γίνει επανασπορά.»

Το μήνυμα προς τον κόσμο της επαρχίας Λαγκαδά

«Ευελπιστούμε από τη νέα δημοτική αρχή τόσο το δικό μας γήπεδο, όσο και τα άλλα στον Δήμο να βελτιωθούν στις εγκαταστάσεις τους. Θέλουμε τον Δήμο κοντά μας, ο αθλητισμός να αναρριχηθεί ξανά στον Λαγκαδά και στη γύρω περιοχή. Επιθυμούμε τους γονείς να στείλουν τα παιδιά στις ακαδημίες. Τον επιχειρηματικό κόσμο αρωγό στην προσπάθεια. Η ΑΠΕΛ έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστήσει ξανά.»

Γιώργος Κούκος, Γιώργος Τσομπάνογλου, Χρήστος Μπέζαρης, Στράτος Σωτηριάδης, Θοδωρής Ναλμπάντης, Πασχάλης Τσομπάνης, Κωνσταντίνος Γκούτης, Γιάμαλης Γρηγόρης.

Το Δ.Σ της ΑΠΕΛ

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium