Από πρωταθλήτρια Β’ Εθνικής το 2022 σε δύσβατα μονοπάτια το 2023

Η Βέροια αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και καλείται να συσπειρωθεί για να αποφύγει τον υποβιβασμό την επόμενη σεζόν.

Στο προσκήνιο των εξελίξεων βρίσκεται τις τελευταίες μέρες και πάλι η Βέροια. Οι περιπέτειες φαίνεται πως έχουν αρχίσει ξανά. Τα πολλά διοικητικά λάθη του παρελθόντος δεν αφήνουν τον σύλλογο να ανασάνει και τον ταλαιπωρούν ασφυκτικά οδηγώντας τον ξανά το 2023 σε αλλαγή προέδρου και ΔΣ. Επιπλέον, αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο και στον “αέρα” αγωνιστικό μέλλον λόγω της καθυστερημένης αλλά και αναγκαστικής απόφασης για συμμετοχή στη Γ’ Εθνική.

Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Ημαθίας κάνει αλλαγή προέδρου ύστερα από εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Δ.Σ δείχνοντας μια αστάθεια και μια κακοδιαχείριση, οι προηγούμενες. Στην γενική συνέλευση που έγινε στα γραφεία της ομάδας στις 23/08 ειπώθηκε πως η ομάδα θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας ΕΠΣ Ημαθίας και στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 01/09 ο νέος πρόεδρος, Αγάπιος Αναστασιάδης το επιβεβαίωσε και δήλωσε χαρακτηριστικά πως η ομάδα θα μπορούσε να αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής αλλά προτίμησε το τοπικό γιατί δεν προλαβαίνει να ενισχυθεί σημαντικά, και έτσι θα ήταν η πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και εξελίξεις της μεγάλης αυτής περιπέτειας γύρω από το όνομα της Βέροιας όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για την ομάδα είναι μονόδρομος και τα αρχικά σχέδια περί τοπικού πρωταθλήματος έχουν πλέον καταρριφθεί. Η “Βασίλισσα του Βορρά” και η διοίκηση της, ζήτησαν αναβολή από την ομοσπονδία για τις δύο πρώτες αγωνιστικές ώστε να προλάβει να ετοιμαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, εφόσον καταφέρει τελικά και αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική.

Επανάληψη των γεγονότων

Να θυμίσουμε επίσης πως σε παρόμοια κατάσταση βρισκόταν η ομάδα και το καλοκαίρι του 2018, όταν ο ΓΑΣ Βέροια (η παραδοσιακή και ιστορική επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης με 17 συμμετοχές στην Α’ Εθνική) διαλύθηκε ύστερα από 58 χρόνια ζωής λόγω πολλών οικονομικών οφειλών της τότε διοίκησης. Ο σύλλογος τότε βρισκόταν σε πλήρης κατάρρευση και ο μόνος τρόπος για να ανακάμψει ήταν να αλλάξει ριζικά. Αναγκάστηκε λοιπόν να αλλάξει ΑΦΜ, διοίκηση και να μετονομαστεί η ομάδα σε Ν.Π.Σ Βέροιας ( Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βέροιας) με σκοπό την επανεκκίνηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην πόλη της Βέροιας. Με την αλλαγή αυτή η ομάδα από εκεί που βρισκόταν στο σημείο μηδέν, ξαφνικά μεταμορφώθηκε και πρωταγωνιστούσε ξανά. Τις αγωνιστικές περιόδους 2019-2023 ο ΝΠΣ Βέροιας αγωνίστηκε στις επαγγελματικές κατηγορίες και σε τροχιά πρωταθλητισμού και μάλιστα έφθασε ένα βήμα πριν την επιστροφή στην Α’ Εθνική μετά από 8 χρόνια.

Η παρακμή μετά την πρωταθληματική σεζόν

Μετά την καταπληκτική χρόνια στην Γ’ Εθνική όπου εξασφάλισε την 1η θέση και την άνοδο στην Super League 2, την αμέσως επόμενη χρονιά η ομάδα λίγο έλειψε να πετύχει και το όνειρο της Super League 1. Στον βόρειο όμιλο της Super League 2 ο ΝΠΣ Βέροιας με εξαιρετική ομάδα που είχε στελεχωθεί από παίκτες πρώτης κατηγορίας τερμάτισε και πάλι στην 1η θέση εύκολα και με διαφορά από τον δεύτερο και αγωνίστηκε με τον πρωταθλητή του νότιου ομίλου Λεβαδειακό, σε δύο αγώνες μπαράζ ανόδου. Η ομάδα της Ημαθίας γνώρισε δύο ήττες στις αναμετρήσεις με τους Βοιωτούς και έτσι αναμετρήθηκε για άλλη μια φορά σε αγώνες μπαράζ αυτή την φορά με την Λαμία, όπου και πάλι δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα το όνειρο της επιστροφής της Βέροιας στα μεγάλα σαλόνια να είχε πλέον εξαφανιστεί. Παρά την τεράστια προσπάθεια, η άνοδος δεν επιτεύχθηκε και η ομάδα από εκεί και πέρα αναζητούσε την επόμενη ημέρα καθώς η απογοήτευση ήταν μεγάλη.

Η Βέροια βρισκόταν κοντά στο όνειρο της Α’ Εθνικής γεμίζοντας τα γήπεδα, κάνοντας πρωταθλητισμό μετά τις ριζικές αλλαγές του συλλόγου το 2018. Η ομάδα έμοιαζε πλέον να είχε ξεπεράσει τα λάθη του παρελθόντος, να είχε νοικοκυρευθεί οικονομικά και έδειχνε πως είχε βρει τον δρόμο της να ξανά σηκωθεί. Ξαφνικά βρίσκεται πάλι στο σημείο μηδέν, εκεί που βρισκόταν και πριν από τέσσερα χρόνια. Τα οικονομικά άρχισαν να στερεύουν και να βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα με αποτέλεσμα η ομάδα να οδεύει σε αδιέξοδο και με την πλάτη στον τοίχο ενώ πολεμάει να βρει περισσότερο τα πατήματα της εξωαγωνιστικά και διοικητικά, πάρα αγωνιστικά.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium