10+1 επαρχιακές ομάδες με συσπειρωμένο φίλαθλο κόσμο

Με αφορμή τις πρόσφατες εκδρομές του ΟΦΗ σε Τούμπα και Φάληρο, άνοιξε ξανά η κουβέντα για τις επαρχιακές ομάδες που διαθέτουν συσπείρωση των φιλάθλων τους.🧣

Τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μονοπωλούν σχεδόν πάντοτε το ενδιαφέρον. Όμως, δεν θα πρέπει να αφήνουμε “έξω από το κάδρο” τις υπόλοιπες ιστορικές ομάδες του τόπου. ⚽

Εμείς αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν χάρτη με ομάδες από όλες τις γεωγραφικές ενότητες της χώρας, ενώ παράλληλα όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στη σελίδα ως αρθογράφοι (ανεξαρτήτως ομάδας που υποστηρίζουν), κλήθηκαν να ψηφίσουν τις 10 ομάδες με τη μεγαλύτερη ενεργή στήριξη!

~~~

Θα παρουσιαστούν 10+1 σύλλογοι με αλφαβητική σειρά και εσείς γράψτε μας στα σχόλια τη δική σας κατάταξη ή προσθέστε και πιθανές απουσίες.

1) ΑΕΛ: Οι Λαρισαίοι είναι η επαρχιακή ομάδα με τις μεγαλύτερες διακρίσεις, όποτε κρίνεται απολύτως λογικό η τοπική κοινωνία (και όχι μόνο) να έχει αγκαλιάσει τον οργανισμό.

2) Αναγέννηση Καρδίτσας: Πολλοί αναρωτιούνται πώς γίνεται μία ομάδα που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ στην Α’ Εθνική να έχει τόσο παθιασμένη συσπείρωση. Η ΑΣΑ είναι το καμάρι της πόλης και σύντομα θα επιβραβεύσει τη χρόνια αναμονή των φιλάθλων της!

3) Δόξα Δράμας: Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν σκληρά, όμως η βαριά ιστορία συντρόφευε και θα συντροφεύει πάντα το σύλλογο και θα γεννά νέους φιλάθλους!

4) Καλαμάτα: Είτε στο γήπεδο της Παραλίας είτε σε εκείνο του Μεσσηνιακού, οι Καλαματιανοί διακατέχονται από μεγάλο πάθος για το κλαμπ!

5) Νίκη Βόλου: Προσφυγομάνα αλλά ταυτόχρονα και ποδοσφαιρομάνα, σε μία περιοχή που οι φίλαθλοι ακολουθούν πιστά το δόγμα “Υποστηρίξτε την τοπική σας ομάδα”.

6) Ολυμπιακός Βόλου: Τα ίδια ισχύουν και για τους “ερυθρόλευκους” φιλάθλους, γνωρίζοντας πως το ντέρμπι του Βόλου δεν μπορεί να υπάρξει αν μία από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες λείπει!

7) Παναιτωλικός: Όταν οι Αγρινιώτες ανέβηκαν στην Α’ Εθνική, κανείς δεν φανταζόταν ούτε από τους ίδιους τους φίλους του συλλόγου, αυτό που θα ακολουθήσει! Οι προοπτικές όμως δείχνουν πως τα όνειρα είναι ακόμη στο ξεκίνημα και επιβραβεύουν εξίσου την ονειρική φίλαθλη στήριξη!

8) Παναχαϊκή: Το τρίτο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, διαθέτει έναν σύλλογο “κόσμημα” με τεράστια ιστορία και προφανώς δεν γινόταν να μην “αγκαλιαστεί” από την τοπική κοινωνία!

9) Πανσερραϊκός: Οι Σερραίοι έχουν για σήμα το λιοντάρι, αλλά στη διάρκεια της ιστορίας τους χρειάστηκε να έχουν “καρδιά λέοντος” για να αντέξουν τα σκαμπανεβάσματα. Είναι όμως πάντα πιστοί στην εξέδρα και όταν παίζει η ομάδα, η πόλη ακολουθεί τους ρυθμούς της!

10) ΠΑΣ Γιάννινα: Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” που δεν έχει μόνο φιλάθλους στην Ήπειρο, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια. Αξίζει σύντομα ένα γήπεδο αντάξιο των προσδοκιών που δημιούργησε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, παίζοντας μέχρι και στην Ευρώπη!

10+1) ΟΦΗ: Το Ηράκλειο και η Κρήτη έχει πολλές ομάδες. Όμως ο ΟΦΗ ήταν ανέκαθεν η ομάδα εκείνη που “σηκώνει στις πλάτες της” τις προσδοκίες σχεδόν ολόκληρου του νησιού!

~~~

Οι φίλοι των επαρχιακών ομάδων διακατέχονται από γνήσιο και αλύγιστο ποδοσφαιρικό πάθος. Για αυτό και θα πρέπει να πρωτοστατήσουν στον αγώνα κατά της βίας, παράλληλα φυσικά με εκείνους των αστικών εστιών, αφήνοντας στην άκρη μικροπρεπείς κόντρες.

Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους.

Το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλην τη χώρα!

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium