Ποιος είναι ο Μικρασιατικός Εθνικός Αστέρας

Με αφορμή την περίοδο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, αναζητούμε σήμερα, την ιστορία ενός ακόμη προσφυγικού συλλόγου, στις γειτονιές της Αθήνας.

Τον Ιούλιο του 2022, δύο σύλλογοι της Καισαριανής, επιλέγουν να συγχωνευτούν, ενώνοντας εκτός των αγωνιστικών “υλικών”, και τις βαθιές ιστορίες τους.

Ο Μικρασιατικός Καισαριανής, με έτος ίδρυσης το 1935, φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από προσφυγοπούλα της Μικράς Ασίας, ανανέωσε τη δράση του το 2005, και διατηρεί μέχρι σήμερα μια πλούσια σε ταλέντο ακαδημία στην περιοχή.

Ο Εθνικός Αστέρας αποτελεί πολύ μεγάλο όνομα στην ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου. Προήλθε από συγχώνευση του Εθνικού και του Αστέρα Καισαριανής, το 1943, παρότι ως ημερομηνία ίδρυσης παρέμεινε εκείνη του Εθνικού, το 1927. Γνώρισε μεγάλες στιγμές δόξας, με τετραετή παρουσία στην Α’ Εθνική το 1998-2002. Έπειτα, επήλθε σταδιακή αγωνιστική παρακμή, για να φτάσουμε στο παρόν και τη συγχώνευση.

Οι δύο μέχρι πρότινος ξεχωριστοί σύλλογοι, δεν έχουν μόνο κοινό ιστορικό σημείο, την έδρα της περιοχής της Καισαριανής. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, έδωσαν και οι δύο, μεγάλο φόρο αίματος, στην αντίσταση κατά των κατακτητών.

Οι κοινές ρίζες λοιπόν, απέδωσαν στη δημιουργία του παρόντος συλλόγου, ο οποίος θα συμμετάσχει φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Αθηνών.

Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να ευδοκιμήσει και σύντομα να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα της ελληνικής ποδοσφαιρικής κλίμακας!

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium