Η “Φλουμινένσε” της Κεφαλλονιάς

Στα Διλινάτα εδρεύει ο Αθλητικός Όμιλος Διλινάτων, ο οποίος ιδρύθηκε το 1990 και έχει ως επίσημα χρώματα το κόκκινο και το πράσινο.

Τα Διλινάτα ή Δηλινάτα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Κεφαλλονιάς και βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι. Ο οικισμός αυτός είναι χτισμένος σε μία βουνοπλαγιά σε υψόμετρο 400 μέτρων. Επιπλέον, τα Διλινάτα αποτελούν τον τόπο καταγωγής του αείμνηστου ιδρυτή του Παναθηναϊκού, Γιώργου Καλαφάτη!

Η τοπική ομάδα την τελευταία δεκαετία έχει γνωρίσει μεγάλη ακμή, πρωταγωνιστώντας στις τοπικές διοργανώσεις. Ο ΑΟ Διλινάτων συμμετέχει ανελλιπώς στις τοπικές κατηγορίες της ΕΠΣ Κεφαλληνίας & Ιθάκης, και έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα ΕΠΣΚΙ (2012), δύο κύπελλα ΕΠΣΚΙ (2015, 2023) και ένα Σούπερ Καπ (2023).

Με συνδυασμό χρωμάτων που δεν συνηθίζουμε να συναντούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αθλητικός Ομίλων Διλινάτων μπορεί εύλογα να χαρακτηριστεί ως “Φλουμινένσε της Κεφαλλονιάς”.

Η ομάδα παίζει τα παιχνίδια της στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Διλινάτων. Ο εν λόγω χώρος ήταν ένα γήπεδο κακοσυντηρημένο πάνω σε ξερό και χωμάτινο δάπεδο. Όμως, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη επένδυση από τον Δήμο για την ανακαίνιση του γηπέδου, τοποθετώντας συνθετικό χλοοτάπητα. Η σημερινή εικόνα δεν θυμίζει καθόλου την προηγούμενη κακή, αλλά απέχει ακόμη ώστε να γίνει ένα πλήρες λειτουργικό γήπεδο με όλα τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην τοπική κοινότητα!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium