Η ντουλάπα-μουσείο του Λεβαδειακού

Η μεγάλη και ξεχωριστή “πρασινομπλέ” συλλογή τεσσάρων δεκαετιών, ενός φιλάθλου του Λεβαδειακού και συλλέκτη!

Το “ταξίδι” με τις φανέλες του Λεβαδειακού ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, από το τότε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Λιβαδειάς και καταλήγει στην Πρώτη Κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, την Α’ Εθνική του 2023. Χρόνο με τον χρόνο οι φανέλες αλλάζουν και δεκαετία με δεκαετία σίγουρα γίνονται “αγνώριστες” συγκριτικά με τις προηγούμενες. Αυτό όμως που δεν πρόκειται να αλλάξει και θα παραμένει για πάντα ίδιο είναι τα χρώματα τους, για να μας θυμίζουν την αγαπημένη μας ομάδα όπως την γνωρίσαμε μικροί.

Όλες οι φανέλες που βρίσκονται στο παρόν άρθρο είναι από τη συλλογή ενός φίλου, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει συλλέξει και διαθέτει ένα τεράστιο υλικό του συλλόγου με φανέλες της ομάδας (φορεμένες και μη) από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα, δεκάδες παλαιά εισιτήρια αγώνων εντός και εκτός έδρας, λάβαρα, κονκάρδες, εφημερίδες, αυτοκόλλητα ποδοσφαιριστών του Λεβαδειακού κολλημένα σε album και πολλά άλλα.

Κάποιες είναι λογικό πως θα είναι περισσότερο αγαπημένες από κάποιες άλλες στους φίλους του Λεβαδειακού για προσωπικούς λόγους του καθενός.  Κάποιες φυσικά έχουν συνοδευτεί με υποβιβασμούς και λύπες, ενώ άλλες με ανόδους και πανηγύρια της ομάδας, οπότε αναπόφευκτα έχουν αφήσει μια ξεχωριστή πινελιά στην ιστορία του συλλόγου, είτε αυτή ήταν καλή είτε άσχημη.

Σχεδόν όλοι οι πολίτες της Λιβαδειάς σίγουρα θα έχουν αντικρίσει τουλάχιστον μία από τις παρακάτω φανέλες να φοριούνται από συμπολίτες τους στο κέντρο της πόλης πριν ή μετά από έναν εντός έδρας αγώνα του Λεβαδειακού, στις κερκίδες του γηπέδου κατά την διάρκεια του ματς, αλλά ακόμα και στην μπουτίκ της ομάδας. Για τους υπόλοιπους που δεν τις έχουν ξανά συναντήσει ποτέ μέχρι σήμερα, είναι μια καλή ευκαιρία να τις ανακαλύψουν βλέποντας τις, ενώ οι παλιότεροι που τις έχουν προλάβει ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο, να τις θυμηθούν πάλι και να τις νοσταλγήσουν!

Από την αγωνιστική σεζόν 1981-82 στην Α’ Εθνική Ερασιτεχνική.

Η φανέλα του Λουκά Μπέλλου από την αγωνιστική σεζόν 1987-88, την πρώτη χρονιά του Λεβαδειακού στην Α’ Εθνική.

Η φορεμένη φανέλα του Φώτη Λαγού την αγωνιστική σεζόν 1996-97 στη Β’ Εθνική.

Η φανέλα του Μιχάλη Μπλέτσα την αγωνιστική σεζόν 1997-98 στη Β’ Εθνική

Η φορεμένη φανέλα του Νίκου Καραγιαννίδη από το μπαράζ της Γ’ Εθνικής του Λεβαδειακού με την Καβάλα στο Αλκαζάρ την αγωνιστική σεζόν 2002-03, όταν οι Βοιωτοί ανέβηκαν στη Β’ Εθνική.

Η φορεμένη φανέλα του αείμνηστου Παύλου Δήμου από την αγωνιστική σεζόν 2005-06 στην Α’ Εθνική.

Η φανέλα του Τάσου Παστού από την αγωνιστική σεζόν 2008-09 στην Α’ Εθνική.

Η φανέλα του Γιώργου Μπάρκογλου την αγωνιστική σεζόν 2009-10 στην Α’ Εθνική.

Η φανέλα του Στέφανο Ναπολεόνι στη νίκη του Λεβαδειακού με 4-3 επί του ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος την αγωνιστική σεζόν 2011-12, όταν οι Βοιωτοί τερμάτισαν στην 7η θέση, την καλύτερη τους στην Α’ Εθνική.

Η φανέλα του Στέλιου Βασιλείου από την αγωνιστική σεζόν 2012-13 στην Α’ Εθνική.

Η φανέλα του Βαγγέλη Μάντζιου από την αγωνιστική σεζόν 2013-14 στην Α’ Εθνική.

Η φορεμένη φανέλα του Ζήση Καραχάλιου το 2018 στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, το οποίο ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Γιάννη, ενός οπαδού του Λεβαδειακού που έχασε πρόωρα τη ζωή του.

Η φορεμένη φανέλα του Νίλι από το δεύτερο παιχνίδι μπαράζ της Β’ Εθνικής με τη Βέροια τη σεζόν 2021-22, όταν ο Λεβαδειακός ανέβηκε στην Α’ Εθνική.

Η φανέλα του Κωνσταντίνου Δούμτσιου την αγωνιστική σεζόν 2022-23 στον υποβιβασμό του Λεβαδειακού από την Α’ στη Β’ Εθνική.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium