Η πρωτιά στις υποδομές και η Ακαδημία

Ο Λεβαδειακός είναι πρωτοπόρος στους απόφοιτους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής με την πρώτη ομάδα.

Σύμφωνα με έρευνα του CIES Football Observatory, ο Λεβαδειακός χρησιμοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό ποδοσφαιριστών που έχουν αποφοιτήσει από τις ακαδημίες του.

Στην έρευνα κατατάσσονται 417 ομάδες από τα 27 κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Όμως, με την προϋπόθεση ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στον σύλλογο για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Παρά την τραγική εικόνα της χώρας μας, ο Λεβαδειακός βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 21,4%. Η ομάδα από την Λιβαδειά χρησιμοποιεί 4 νεαρά παιδιά από τις υποδομές του συλλόγου με μέσο όρο ηλικίας 22,7 χρόνια.

Ο λόγος για τον Τριαντάφυλλο Τσάπρα, τον Γιώργο Νίκα, τον Παναγιώτη Λιάγκα και τον Παναγιώτη-Μάριο Βήχο. Δηλαδή, δύο παιδιά από την Βοιωτία, ένα από το Καρπενήσι και ένα από την Ιτέα, κατά σειρά.

Ακόμα ένα στοιχείο που μας αποδεικνύει ότι ο Λεβαδειακός πιστεύει στα παιδιά του, αφού δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να αναδειχθούν στο υψηλό επίπεδο.

Επίσης, πρόσφατα η Ακαδημία εγκαινιάστηκε από τον παλαίμαχο παίκτη και αρχηγό της ομάδας, Νίκο Καραγιαννίδη, ο οποίος αποτελεί τον τεχνικό διευθυντή των τμημάτων υποδομής του Λεβαδειακού.

Από τα μικρότερα τμήματα τα παιδιά μαθαίνουν αξίες, όπως ο σεβασμός προς τον αντίπαλο, η πειθαρχία και η υπομονή.

Τα μεγαλύτερα τμήματα από την Κ10 μέχρι και την Κ16 αγωνίζονται στα πρωταθλήματα υποδομών που διοργανώνει η ΕΠΣ Βοιωτίας.

Ενώ, κάθε καλοκαίρι γίνονται “ανοικτές” δοκιμαστικές προπονήσεις για όλα τα νεαρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο.

Οι επίλεκτοι εντάσσονται στην Κ17, έπειτα στην Κ19, όπως επίσης μπορούν να φτάσουν μέχρι και την αντρική ομάδα.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium