1.015 Χρόνια Ηρακλής!

Ο Ηρακλής δεν αποκαλείται τυχαία “γηραιός” αφού ιδρύθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1908 και συμπληρώνει σήμερα 115 χρόνια ενεργής παρουσίας!

Λένε, πως “πρώτα σου κολλάει η ρετσινιά, και μετά το όνομα”. Αυτή η παροιμία βρίσκει πλήρη επαλήθευση στον Ηρακλή, αφού οι φίλαθλοι του έχουν πάρει όλα τα περιπαιχτικά σχόλια περί γηραιότητας και τα έχουν κάνει… σλόγκαν! Πιο χαρακτηριστικό το “Χίλια Χρόνια Ηρακλής” που αντιπροσωπεύει επάξια την παραπάνω θεωρία!

Πολλώ δε μάλλον, όταν αυτά που έχουν ζήσει οι φίλαθλοι του Ηρακλή σε 115 χρόνια ζωής, άλλες ομάδες θα χρειαστούν χίλια χρόνια για να τα νοιώσουν! Πιο συγκεκριμένα, τα τελευταία 13 χρόνια, ο Ηρακλής χαροπάλεψε, ακόμη και πέθανε θα έλεγε κανείς, για να αναστηθεί και να επαναλάβει τον ίδιο κύκλο μεταξύ ζωής και θανάτου περισσότερο από τέσσερις φορές! Αγωνίστηκε μέχρι και στο Γ’ Τοπικό! Έναν κύκλο που ακόμη δεν έχει σταματήσει, αφού και τη στιγμή που το άρθρο συντάσσεται, ο Ηρακλής αγωνίζεται στη Β’ Εθνική, ανήμπορος να ανακτήσει αυτά που δικαιωματικά του ανήκουν.

Τα οικονομικά προβλήματα τον ακολουθούν, το γηπεδικό ζήτημα διογκώνεται σε βαθμό που ακόμη και το Καυτανζόγλειο δεν μπορεί πλέον να τον φιλοξενήσει και οι φίλαθλοι του “Ημίθεου” έχουν διαγράψει τη λέξη αισιοδοξία από το λεξιλόγιο τους. Ασφαλώς, η πίστη και η ελπίδα δεν αποχωρίζονται κανέναν αυθεντικό φίλαθλο, όμως κάθε λογικός άνθρωπος που παρακολουθεί το αγαπημένο του σωματείο να βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση για τόσα πολλά συναπτά έτη, δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος.

Οι μεγάλες επιτυχίες

Όμως, η παρούσα δύσκολη κατάσταση της ομάδας δεν αναιρεί τα τρομερά επιτεύγματα του παρελθόντος. Μια ομάδα που έπαιξε φανταστικό ποδόσφαιρο στα μέσα των 70s και τη δεκαετία των 80s. Το ένα και μοναδικό Κύπελλο Ελλάδας που κατέκτησαν το 1975/76 οι θρυλικοί παλαίμαχοι, είναι πολύ λίγο μπροστά στα όσα άξιζαν. Τουλάχιστον ένα ακόμη κύπελλο και ένα πρωτάθλημα θα έπρεπε να ανήκουν στο παλμαρέ του Ηρακλή. Μην ξεχνάμε να αναφέρουμε και την κατάκτηση του Βαλκανικού Κύπελλου Συλλόγων το 1984/85, τότε που δεν είχε προλάβει να χάσει την αίγλη του.

Η παραγωγή ταλέντων

Ο Ηρακλής αποτέλεσε τεράστιο “φυτώριο” παικτών. Όσα ονόματα και αν γράψουμε δεν αρκούν για να συμπεριλάβουν όλους τους θρύλους της ομάδας. Οι δύο μεγάλες “αφάνες” Βασίλης Χατζηπαναγής και Σάββας Κωφίδης είναι οι πιο χαρακτηριστικοί παίκτες στο ευρύ κοινό. Όμως δεν είναι μόνο αυτοί που αξίζουν αναφορά. Θα σας αφήσουμε το περιθώριο να γράψετε τους παίκτες που μνημονεύετε από τον Ηρακλή, στα σχόλια!

Χρόνια πολλά Ηρακλή! Θα ευχόμασταν να τα χιλιάσεις, αλλά το έχεις ήδη κάνει!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium