ΠΟ Ελασσόνας: Το καμάρι του Νομού Λάρισας

Η ιστορική ομάδα της Ελασσόνας αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στο τοπικό ποδόσφαιρο της Λαρίσης και απαριθμεί 4 κατακτήσεις Κυπέλλων.

Με αφορμή την κατάκτηση του τρίτου σερί κυπέλλου της ΕΠΣ Λάρισας από τον ΠΟΕ θα ανατρέξουμε στο παρελθόν της ιστορικής αυτής ομάδας. Ο ΠΟΕ εδρεύει στην Ελασσόνα και συγκεκριμένα στο προσφάτως ανακαινισμένο Δημοτικό Γήπεδο Ελασσόνας, χωρητικότητας 1500 θέσεων. Χρώματα του είναι το μπλέ και το λευκό.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1922 με το όνομα Προοδευτικός Όμιλος Ελασσόνας από νεαρούς με όραμα για την περιοχή τους. Στη συνέχεια όμως, τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπιζε το ελληνικό κράτος τη δεκαετία του ’30 και του ’40 δεν ευνόησαν την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου με αποτέλεσμα ο σύλλογος να παύσει τη λειτουργία του.

Σύντομα ωστόσο, και συγκεκριμένα το 1957 μία νέα πνοή δόθηκε. Οι τοπικοί παράγοντες αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία νέα ισχυρή δύναμη στο ποδόσφαιρο της Θεσσαλίας και έτσι ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελασσόνας απέκτησε εκ νέου ζωή.

Η άνοδος στη Β’ Εθνική

Μετά από μόλις 20 χρόνια από την επανίδρυση του, ο Π.Ο.Ε. καταφέρνει να φτάσει εώς και τη Β’ Εθνική Κατηγορία, ενσαρκώνοντας έτσι και τα πιο τρελά όνειρα του κάθε Ελασσονίτη. Δυστυχώς δεν κατάφερε να διατηρηθεί στο υψηλότερο σχεδόν επίπεδο, αλλά τη σεζόν 1980-1981 ανέβηκε και πάλι στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, γινόμενος έτσι διάσημος στο φίλαθλο κοινό.

Η σύγχρονη εποχή

Το 2007 συγχωνεύτηκε με την άλλη ομάδα της Ελασσόνας, τον Ολοσσών, δημιουργώντας έτσι την Ποδοσφαιρική Συνένωση Ελασσόνας. Το όνομα διατηρήθηκε εώς και το 2011-2012, τότε που ο σύλλογος απέκτησε και πάλι το παλαιό του όνομα (ΠΟΕ), φιλοδοξώντας επίσης να αποκτήσει και την παλία του αίγλη. Μάλιστα τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία, κατακτώντας ισάριθμα κύπελλα. Μαζί με το Κύπελλο Λάρισας του 2011 έφτασε τα 4 σε τοπικό επίπεδο.

Πέραν της αξιόλογής του πορείας σε εθνικό αλλά και κυρίως σε τοπικό επίπεδο, ο Π.Ο.Ε έχει αναδείξει αρκετούς ποδοσφαιστές με μεγάλη καριέρα όπως ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο Γιάννης Αλεξούλης, ο Κωνσταντίνος Μπανούσης, ο Γιώργος Σιδηρόπουλος, ο Γιάννης Λαζάρου, ο Άλκης Χασιώτης και ο Ήρακλης Μίχης.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium