Η ακριτική φλόγα έσβησε, αλλά η σπίθα της αναγέννησης θα περιμένει καρτερικά…

Ανήμερα της επετείου της αναμέτρησης εναντίον της μεγάλης Λάτσιο (2002), η Ξάνθη, ή ΑΟΞ αν προτιμάτε, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Superleague 2. Ένα νέο που σκόρπισε θλίψη στους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους της ελληνικής επικράτειας, γνωρίζοντας πως η Ξάνθη αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της πρώτης εθνικής κατηγορίας για 31 χρόνια (1989-2020).

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης, συμπλήρωσε πριν από ένα μήνα, 55 έτη ζωής. Ενώ οι οιωνοί με τον ερχομό του Ελληνοαυστραλού επενδυτή πριν δύο έτη, ήταν θετικοί, φέτος τα υποφαινόμενα και άγνωστα προς μεγάλη μερίδα του κόσμου οικονομικά προβλήματα, οδήγησαν σε μη αναστρέψιμη, καθώς φαίνεται, κατάσταση το σύλλογο.

Η Ξάνθη των τριανταενός σερί ετών παρουσίας στην Α’ Εθνική, των ευρωπαϊκών ταξιδιών, του σύγχρονου Xanthi Arena, της μεγάλης ακαδημίας και συνολικά των υψηλού επιπέδου υποδομών, θα συμμετάσχει φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ανεξάρτητα από συμπάθειες και εμπάθειες, οι “Ακρίτες” αποτελούν αξιοσημείωτο κομμάτι του παζλ του ελληνικού ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι. Αποτελούν την ομάδα που έφερε στην Ελλάδα τις εμπορικές ονομασίες. Η λεγόμενη Scoda Ξάνθη, που παρήγαγε σαν άλλος Πανιώνιος, ποδοσφαιριστές με… το τσουβάλι, τροφοδοντόντας τους “μεγάλους” συλλόγους της χώρας.

Ο κόσμος στήριζε πάντα τις προσπάθειες του συλλόγου, όμως τα τελευταία χρόνια εξαιτίας και της ρήξης στις σχέσεις φιλάθλων και διοίκησης, είχε μειώσει δραματικά την παρουσία του στο γήπεδο.

Από το μπαράζ παραμονής στην κατηγορία με τον Ολυμπιακό Βόλου στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (2014), μέχρι τον τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς (2015), ο κόσμος της, την ακολουθούσε πιστά.

Αυτό είναι σίγουρο πως θα πράξει και τώρα, στην πιο δυσκολη στιγμή του οργανισμού. Ο ΑΟ Ξάνθη, δεν θα σταματήσει να υφίσταται, και δεν πρέπει να σταματήσει να υφίσταται.

Οι ακρίτες θα κρατήσουν τη φλόγα των ιδεωδών τους σαν φυλαχτό, ωσότου μια σπίθα ξεγλιστρήσει και φουντώσει σαν πρώτα η πυρκαγιά!

1955-2022-♾️

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium