Ακαδημίες ΠΑΟΚ: Ένα εργοστάσιο ταλέντων στη Βόρεια Ελλάδα

Μεγάλη είναι η ανάπτυξη που έχει επέλθει στην Θεσσαλονίκη στον τομέα παραγωγής νεαρών παικτών, με τον ΠΑΟΚ να πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας και πουλώντας ποδοσφαιριστές από τα “σπλάχνα” του.

Χαρακτηριστικά, τη φετινή σεζόν που διανύουμε ο ΠΑΟΚ έχει χρησιμοποιήσει στη βασική του ενδεκάδα 7 νεαρά ελληνόπουλα, προϊόντα των ακαδημιών του.

Πρώτο και καλύτερο το παράδειγμα των Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη οι οποίοι πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις και ήδη ο “δικέφαλος του βορρά” έχει δεχτεί από πολλές ομάδες του εξωτερικού προτάσεις, αλλά οι νεαροί ποδοσφαιριστές πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κορμού του ΠΑΟΚ και μπορούν να φύγουν μόνο με μεγάλα ποσά.

Αξιόλογη είναι επίσης και η παρουσία του Λευτέρη Λύρατζη (10 συμμετοχές) και του Μάριου Τσαούση (9 συμμετοχές), ωστόσο οι ελπιδοφόροι μπακ έχουν σταθεί εξαιρετικά άτυχοι και είναι εδώ και μεγάλο διάστημα τραυματίες, ευρισκόμενοι σε διαδικασία επανένταξης.

Κανείς δεν θα πρέπει να αμελήσει ωστόσο το ότι πέραν των βασικών-ημιβασικών ποδοσφαιριστών, στην Α’ ομάδα έρχονται και νέα ταλαντούχα παιδιά που αγωνίζονται και προπονούνται κατά κύριο λόγο με τον ΠΑΟΚ Β’ (Τζίμας, Σελιμάι, Γκορντεζιάνι και λοιποί).

Το όλο ζήτημα ωστόσο θα είναι ο ΠΑΟΚ να μην περιοριστεί απλά στις πωλήσεις, όπως έχει κάνει για παράδειγμα στην περίπτωση του Τζόλη και του Γιαννούλη, αλλά τα “διαμάντια” αυτά να ανδρωθούν στη μεγάλη ομάδα και αφού ωριμάσουν οι συνθήκες να αγωνιστούν και στην εθνική Ελλάδος και αργότερα να προβούν στο μεγάλο βήμα του εξωτερικού!

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium