Από μία κωμόπολη των συνόρων, σταθερός κάτοικος στη Super League 2

Ο Νομός Πέλλας κατέχει έναν όχι και τόσο γνωστό ποδοσφαιρικό σύλλογο, τον Αλμωπό Αριδαίας, που πλέον είναι σταθερός συμμετέχων Β’ Εθνικής.

Ο Αλμωπός είναι ελάχιστα γνωστός στο ευρύ κοινό. αλλά αρκετά παλιός, με έτος ίδρυσης το 1926.

Λίγες γενικές γνώσεις που θα μπορούσαμε να παρέχουμε για την ομάδα είναι ότι η ονομασία του συλλόγου προήλθε από την περιοχή της Αλμωπίας και πως τα χρώματα είναι το λευκό και το μπλε. Μάλιστα, ο Αλμωπός Αριδαίας είναι ίσως η παλαιότερη ομάδα της Αλμωπίας και γενικότερα του Νομού Πέλλας.

Παρά το ότι η ομάδα βρίσκεται σε μία κωμόπολη, έχει αγωνιστεί στις μεγάλες κατηγορίες του αθλήματος. Στην ιστορία της μας έχει εκπλήξει όλους με τις μεγάλες νίκες της απέναντι σε ιστορικές ομάδες αλλά και συλλόγους που αποτελούν τιτάνες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα χρόνια της μεγάλης άνθισης

Παράλληλα, ο σύλλογος έχει προσφέρει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του τόσο σε εθνικές ομάδες, αλλά και σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών. Αναδείχθηκε σε κορυφαίο επίπεδο τη χρονιά 1972 όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Κεντρικής- Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να προκριθεί στη Β’ Εθνική. Αυτή η άνοδος είναι αρκετά ιστορική για την ομάδα. Η πορεία της στη Β’ Κατηγορία ωστόσο ήταν αρκετά καλή, διότι παρέμεινε σε αυτήν 10 ολόκληρα χρόνια!

Από την σεζόν 1984-85 άρχισε η «κατρακύλα» του συλλόγου. Ο υποβιβασμός του μέχρι και το τοπικό πρωτάθλημα είναι ένα κομμάτι της ιστορίας που δεν θα ήθελε κανέναν φίλαθλος να θυμάται. Την αγωνιστική χρονιά 1987-88 ο Αλμωπός κατάφερε να «αφήσει στην άκρη» τις προηγούμενες κακές πορείες και σήκωσε ανάστημα. Για μερικές χρονιές στέφθηκε πρωταθλητής στη Δ’ Εθνική αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στη Γ’ κατηγορία. Η ομάδα ήθελε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με σκοπό να ανέβει στην Β’.

Η επιστροφή και τα ανανεωμένα όνειρα

Μετά από αρκετά χρόνια, μόλις 4 αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος, ο σύλλογος στέφθηκε πρωταθλητής, και κέρδισε το τρόπαιο που επιθυμούσε καταφέρνοντας να ανέβει στην Football League την σεζόν 2019-20. Επόμενος στόχος η Super League 2. Έτσι μετά από μία χρονιά, την σεζόν 2020-21 κατάφερε να αγωνιστεί στην Α2 Εθνική κατηγορία. Η ομάδα της Αριδαίας τα κατάφερε και μετά από 36 ολόκληρα χρόνια βρίσκεται στην 2η κορυφαία κατηγορία της Ελλάδος.

Η εξέδρα αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες της ανόδου της ομάδας. Έδωσε το κίνητρο στους παίχτες, μέσα από την εκπληκτική ατμόσφαιρά της. Έτσι παρατηρούμε, πως υπάρχει μία αλληλεπίδραση μεταξύ της ομάδας και των φιλάθλων. Διότι οι παίχτες με την αφοσίωσή τους και οι οπαδοί με την φωνή τους οδήγησαν στην επίτευξη του στόχου, την άνοδο στη Super League 2.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα έχει έναν ακόμα τελευταίο στόχο. Την Super League. Το όνειρο που δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ. Οι παίχτες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, με σκοπό να το πετύχουν και να κάνουν χαρούμενους τους οπαδούς τους. Θα ήταν ευχάριστο αλλά και θα έκανε καλό στην διοργάνωση να δούμε νέες ομάδες στην Α’ Κατηγορία που θα μπορούσαν να εξελιχθούν και γιατί όχι να καταφέρουν μεγάλα πράγματα. Ακόμη κι αν η έδρα τους είναι μια κωμόπολη στα βόρεια σύνορα της χώρας!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

1 comment

Μία κωμόπολη μόνιμη κάτοικος Superleague 2. – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – 𝔸𝕋ℍ𝕃𝕀𝕋𝕀𝕂𝕆𝕄𝔼𝕋𝕆ℙ𝕆.𝔾ℝ 10/07/2023 , 19:07 - 19:07

[…] Ο ρομαντικός episkiros ετοίμασε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα. Δείτε εδώ. […]

Reply

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium