Ένα ηφαίστειο, είκοσι χρόνια ανενεργό

Ιστορική αναμένεται να είναι η φετινή σεζόν για την Παναχαϊκή, αφού πλέον συμπληρώνονται 20 (!) έτη από την τελευταία παράσταση της “Μεγάλης Κυρίας” στα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στις 25 του Μάη το 2003 οι “μελανέρυθροι” υποβιβάζονται στη Β’ Εθνική. Είναι η μέρα που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό των φίλων της ομάδας.

Τα χρόνια πέρασαν και το όνομα της Μεγάλης Παναχαϊκής άρχισε να χάνει την αίγλη του. Τα σχεδόν 20 αυτά έτη, έφεραν τον πατρινό συλλογο αντιμέτωπο με πολλές δυσκολίες.

Το 2004 οδηγείται σε συγχώνευση με τον Πατραϊκό, ομάδα Β’ Εθνικής τότε, προκειμένου να αποφύγει τη Δ’ Εθνική, λόγω χρεών και βάσει νόμου. Ακολουθεί μία δεκαετία μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας, σε καθεστώς αβεβαιότητας με… “βάρκα” την ελπίδα…

Τότε εμφανίζεται ως μεσσίας, ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος μαζί με τη βοήθεια 15 Πατρινών επιχειρηματιών, αποφασίζει να αναλάβει την ομάδα που τον ανέδειξε στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με στόχο την επάνοδο στη “μεγάλη κατηγορία”. Η φιλότιμη αυτή προσπάθεια δε θα στεφθεί με επιτυχία.

Ακολουθεί διοικητική αστάθεια, κατά συνέπεια και oικονομικά προβλήματα που την οδηγούν ξανά στη Γ’ Εθνική το 2021. Εκεί θα παραμείνει για ένα έτος, επιστρέφοντας φέτος με το “ρεζερβουάρ των ονείρων” γεμάτο!

Η φετινή Παναχαϊκή, στην επάνοδο της στις επαγγελματικές κατηγορίες, έχει όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει. Παράλληλα, μπορεί να διεκδικήσει με βεβαιότητα τον προβιβασμό στη μεγάλη κατηγορία, αφού ήδη διαθέτει “δυνατά” ονόματα στο ρόστερ της που μπορούν να την βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Νέστορας Μυτίδης, Νιλτίνιο, Λινάρδος, Λαρρέα και Καρλίτο είναι μερικά από τα ονόματα του φετινού έμψυχου δυναμικού που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν την πολυπόθητη άνοδο.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium