Εθνική Ελλάδας: Η χαρά του πρωτάρη

Η Εθνική Ελλάδας αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη Γεωργία και επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ένα περίεργο στατιστικό.

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Ελλάδας μας έχει χαρίσει άπειρες θρυλικές στιγμές. Από το θαύμα του 2004, μέχρι το ένα βήμα πριν τους 8 του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2014, οι Έλληνες προσμονούσαν κάθε καλοκαίρι πότε θα δουν την Εθνική να τους χαρίζει ακόμη μεγαλύτερες στιγμές. Όμως, από το 2015 και μετά, ήρθε η κατάρρευση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ασφαλώς στον αθλητισμό δεν γίνεται πάντα να κερδίζεις. Η χαρά της νίκης δεν είναι κτήμα μιας ομάδας, αλλά μεταφέρεται από χέρια σε χέρια, ειδάλλως θα χανόταν η αξία της. Αλλά, η εθνική μας ομάδα έχει περάσει στο άλλο επίπεδο του αλτρουισμού, χαρίζοντας με “το κουτάλι” προκρίσεις σε κάθε ευρωπαϊκή ομοσπονδία-αουτσάιντερ!

“ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ”

Η Εθνική μπήκε στον προκριματικό όμιλο του Euro 2016 από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Όμως ξεπέρασε κάθε προσδοκία και… βγήκε τελευταία! Έμεινε πίσω από Βόρεια Ιρλανδία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Φινλανδία και Νησιά Φερόε…

Η Βόρεια Ιρλανδία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Γιούρο, ενώ η Ουγγαρία πέρασε ως τρίτη στα μπαράζ και προκρίθηκε και εκείνη για πρώτη φορά μετά το 1972! Κι αν για τους περισσότερους το να αντικρίζουν την Εθνική να χάνει δύο φορές από τα Νησιά Φερόε και να τερματίζει τελευταία, έμοιαζε μια κακή παρένθεση, τελικώς δεν ήταν!

Στο Μουντιάλ του 2018 έπεσε πάνω στο “χρυσό” Βέλγιο. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε πως η πρόκριση σε παγκόσμιο κύπελλο είναι πολύ πιο δυσκολη, καθώς τα εισιτήρια είναι 13 έναντι 24 του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Στα προκριματικά του Euro 2020, η Ελλάδα μπήκε από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Τερμάτισε τρίτη πίσω από Ιταλία και Φινλανδία, και μπροστά από Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αρμενία και Λιχτενστάιν. Εδώ έρχεται η δεύτερη σύμπτωση. Η Φινλανδία προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Γιούρο.

Μεταφερόμαστε δύο χρόνια μετά, στα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ. Η κλήρωση φέρνει Ισπανία και Σουηδία στον ελληνικό δρόμο, επομένως τα όνειρα εξανεμίζονται γρήγορα. Το ίδιο συμβαίνει και στον προκριματικό όμιλο του Γιούρο 2024. Γαλλία και Ολλανδία είναι πολύ υψηλά εμπόδια.

Όμως, η Ελλάδα κερδίζει την ευκαιρία να προκριθεί στην τελική φάση, μέσω του μονοπατιού της Γ’ Κατηγορίας του Nations League. Και κάπου εδώ συμπληρώνεται το τρελό στατιστικό. Η Εθνική ομάδα χάνει στα πέναλτι από τη Γεωργία και προσφέρει στους Καυκάσιους την πρόκριση σε Γιούρο για πρώτη φορά στην ιστορία τους..!

BONUS STATISTIC

Η Ελλάδα προσέφερε την αντίστοιχη χαρά της “πρώτης φοράς” και στη Βοσνία Ερζεγοβίνη. Η γαλανόλευκη βγήκε δεύτερη στον προκριματικό όμιλο για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, αλλά στην προκειμένη περίπτωση προκρίθηκαν αμφότερες.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Η ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΟΥΡΟ

Οι χώρες που προκρίθηκαν στο Γιούρο με βάση την παγκόσμια κατάταξη των εθνικών ομάδων.

Οι χώρες που προκρίθηκαν στο Γιούρο με βάση την κατάταξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Με βάση τους παρόντες πίνακες, γίνεται ευκόλως αντιληπτό πως η Γεωργία και η Αλβανία αποτελούν τις πιο αδύναμες ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση του Γιούρο της Γερμανίας.

Σουηδία, Νορβηγία και Ελλάδα οι πιο ηχηρές απουσίες.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium