Το 2023 φτυάρια και μεζούρες, το 2017 λαχανί μπάλες στο χιόνι

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έχουμε το καλύτερο πρωτάθλημα από θέμα αγωνιστικής ποιότητας, όμως σίγουρα διαθέτουμε το λιγότερο βαρετό από εξωαγωνιστικής σκοπιάς σε ολόκληρο τον πλανήτη!

Οι εικόνες με το σκαμμένο τέρμα και τις μεζούρες στο οριζόντιο δοκάρι κάνουν τον γύρο του κόσμου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αποτελούν τη πρώτη φορά που το ποδόσφαιρο μας, χαρίζει στους απανταχού λάτρεις του αθλήματος μία… ελληνική αντισυμβατική προσέγγιση!

Ας θυμηθούμε μαζί, με αφορμή τόσο τα χθεσινά γεγονότα όσο και τον κλοιό χιονιά στη χώρα, την ημέρα που η ΑΕΚ αγωνίστηκε στην Τρίπολη, σε λευκό γήπεδο με λαχανί μπάλα!

~~~

Ταξιδεύουμε στις 07/01/2017 για να τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ που βρήκε τους γηπεδούχους να κερδίζουν το “τρίποντο” με σκορ 3-2.

Εκείνη τη σεζόν, η εταιρεία που προμήθευε με μπάλες τη Σουπερλίγκ, είχε παραχωρήσει λαχανί και όχι κόκκινες ή πορτοκαλί μπάλες για έκτακτες καταστάσεις, όπως αυτή και του χιονιού, αλλά μάλλον σκέφτηκαν μόνο την μεριά των ποδοσφαιριστών και όχι των θεατών, καθότι ήταν ορατές μόνο εντός αγωνιστικού χώρου και όχι από την εξέδρα!

Επιπρόσθετα, ο Αστέρας Τρίπολης είχε ζητήσει την χρησιμοποίηση κόκκινων μπαλών, ενώ πρότειναν να αγωνιστούν με αυτές από το Europa League που κατείχαν από την προηγούμενη σεζόν, με το αίτημα να μην γίνεται δεκτό.

Το αποτέλεσμα αυτού; Ένα ενενηντάλεπτο “ειδικών καταστάσεων” στο οποίο ως θεατής ευχόσουν η μπάλα να είναι στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ που φορούσαν μαύρα, ώστε να την ξεχωρίζεις…

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ένα τέλειο τεστ οράσεως, που εδώ που τα λέμε, οι περισσότεροι πρέπει εκείνη τη μέρα να κοπήκαμε…

Για τα πρακτικά, οι πορτοκαλί μπάλες επιστρατεύτηκαν μερικές μέρες αργότερα, αλλά τελικά δεν χιόνισε ξανά οπότε δεν χρησιμοποιήθηκαν, παρά μόνο σε φωτογραφίες…

Στη γραμμή του οφσάιντ, ίσως να είχε χιονίσει λίγο περισσότερο…

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium