Φέτος πρέπει να είναι η “χρονιά του”!

Ακόμα μία σεζόν ξεκινάει και ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται εκεί, σχεδόν ακλόνητος, για 5η σερί χρονιά στο τιμόνι του Ολυμπιακού.

Το λες και… κατόρθωμα έτσι, για τα δεδομένα αυτής της ομάδας, που η πίεση και η ανάγκη για πρωταθλητισμό σε συνδυασμό με το ελκυστικό ποδόσφαιρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το όνομα της. Την ώρα μάλιστα που οι προπονητές άλλαζαν σαν τα πουκάμισα. Είναι γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια η ομάδα είχε διακυμάνσεις. Έχασε πρωταθλήματα το ’17 και το ’18, έπαιζε κακό ποδόσφαιρο, κόντευε να χάσει την ταυτότητα της.

Ο Pedro Martins, ανέλαβε μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος και σιγά σιγά μέσα σε σχεδόν 2 χρόνια, μέχρι και τον νικηφόρο τελικό κυπέλλου στο Βόλο επί της ΑΕΚ, φάνταζαν όλα ιδανικά. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα κάπως άλλαξαν. Ο covid ξαναχτύπησε την πόρτα των Πειραιωτών, παίχτες έβγαλαν κούραση απόρροια των συνεχόμενων αγώνων χωρίς ουσιαστική ξεκούραση, ο μέσος όρος ηλικίας μεγάλωνε και φυσικά η αντικατάσταση κομβικών παικτών δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Με όλα αυτά την τελευταία τετραετία, ο απολογισμός θεωρείται επιτυχημένος, βάσει αριθμών, τίτλων και εσόδων δεδομένου της κατάστασης. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους τίτλους, έζησε φοβερές στιγμές που δε τις ζεις κάθε χρόνο, αποκλείοντας εκτός έδρας ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Αϊτχόβεν, αλλά είχε και νύχτες που σε έπιανε μια απογοήτευση.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν πολλά ups and downs. Φέτος όμως πρέπει να είναι η “χρονιά του”. Ο Ολυμπιακός φέτος πρέπει να πιάσει τα υψηλά του στάνταρ, τα οποία αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο διαχρονικά. Τίτλοι, διακρίσεις, ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Οι φίλαθλοι – οπαδοί θέλουν να δουν την ομάδα να παλεύει, να μοχθεί, να δίνει μάχη για κάθε μπαλιά, για κάθε κατοχή. Παίχτες που θα ματώνουν και θα βάζουν την ομάδα πάνω από αυτούς. ..Και ο κόσμος σου θα τραγουδά, λέει ένα από τα αγαπημένα συνθήματα στην κερκίδα. Διότι ο κόσμος θα είναι εκεί και θα στηρίζει πάντα ανεξαρτήτως από πολλά.

Η πολυπόθητη επιστροφή στους ομίλους του Champions League, η κατάκτηση του πρωταθλήματος, το ελκυστικό ποδόσφαιρο και μία ευρωπαϊκή διάκριση, είναι αναμφισβήτητα οι στόχοι που πρέπει να υλοποιηθούν φέτος. Δικαιολογίες φέτος δεν υπάρχουν. Προπονητής και παίχτες πρέπει να βρουν τον καλό τους εαυτό που πέρσυ έχασαν. Με μια χρονιά τουλάχιστον ανάλογης σαν την δεύτερη σεζόν Martins 2019-20. Φέτος οφείλει να δείξει το χαρακτήρα του.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium