Κι η ιστορία γράφει 98!

Δύο κεράκια πριν τον έναν αιώνα ζωής βρίσκεται σήμερα ο Απόλλων Καλαμαριάς που κλείνει 98 χρόνια ζωής και προσφοράς!

Το ημερολόγιο έγραφε 24 Γενάρη του 1926 όταν μια ομάδα Ποντίων της Καλαμαριάς έθεσε τις βάσεις και ίδρυσε ένα σωματείο που έμελλε να γράψει το όνομα του στο βιβλίο της ελληνικής αθλητικής ιστορίας με χρυσά γράμματα.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα έναν χρόνο αργότερα, και τα χρώματα που επέλεξε να κοσμούν την φανέλα του κάθε άλλο παρά τυχαία δεν ήταν. Το κόκκινο λοιπόν συμβόλιζε το αίμα των Ποντίων που σφάχτηκαν στη γενοκτονία, ενώ το μαύρο δηλώνει το πένθος της χαμένης πατρίδας.

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Απόλλωνα μέτρα συνολικά 22 συμμετοχές στην Πρώτη Εθνική Κατηγορία με τελευταία εξ αυτών τη σεζόν 2007/08, όταν και υποβιβάστηκε ως τελευταία στο πρωτάθλημα με 22 βαθμούς.

Σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, ο Απόλλων Καλαμαριάς κλείνει το 98ο έτος της ένδοξης ιστορίας του, φτάνοντας έτσι ένα βήμα πιο κοντά στην αιωνιότητα. Το 98ο έτος βρίσκει την ομάδα στις τοπικές κατηγορίες τις Θεσσαλονίκης, όπου παλεύει για την επάνοδο της σε μεγαλύτερα σκαλοπάτια, εκεί που αρμόζει σαν σύλλογος να βρίσκεται.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium