Νέο Κεραμίδι Πιερίας: Ένα κυριολεκτικό χωριό στη Β’ Εθνική

Ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου ολοκλήρωσε το θαύμα και πήρε την άνοδο στη Super League 2 για πρώτη, ασφαλώς, φορά στην ιστορία του!

Η δύσκολη αλλά και συνάμα συναρπαστική Γ’ Εθνική έχει πάντοτε ενδιαφέρον. Τα μεγάλα ιστορικά ονόματα συναντούν μικρές και άσημες ομάδες σε γραφικά γηπεδάκια των 300 θέσεων. Δίπλα στο μεγαθήριο του Πανιωνίου, ακολούθησε η μεγάλη Καβάλα και ο ιστορικός Παναργειακός. Κάπου εκεί ανάμεσα στους πρωταθλητές, πλασαρίστηκε ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου. Ένα όνομα παντελώς άγνωστο για το ευρύ κοινό της χώρας. Στο παρόν άρθρο θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε ποια είναι αυτή η ομάδα και ποιο χωριό εκπροσωπεί.

Ένα πραγματικό χωριό

Στην ποδοσφαιρική “πιάτσα” έχει επικρατήσει η συνήθεια να αποκαλούμε “χωριά” πόλεις των 20 χιλιάδων κατοίκων. Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή δεν μαζεύουν πολύ κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια τους, ή λόγω κακής αγωνιστικής πορείας τους. Στην παρούσα περίπτωση όμως, μας απασχολεί ένα πραγματικό χωριό. Ένας τόπος με επίσημη απογραφή το 2021, λίγο παραπάνω από 500 κατοίκους.

Βέβαια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και προάστιο της Κατερίνης, λόγω της τοποθεσίας του. Η απόσταση από το άκρο της πόλης έως τα πρώτα σπίτια του χωριού δεν υπερβαίνει τα 2,5 χιλιόμετρα. Εμείς όμως προτιμάμε να το λέμε χωριό γιατί συντηρεί περισσότερο τη μαγεία του μύθου. Άλλωστε, το τοπίο μόνο σε προάστιο πόλης δεν παραπέμπει.

Πρώτοι κάτοικοι & ονοματοδοσία

Οι πρώτοι κάτοικοι που εγκαταστάθηκαν στο χωριό ήταν πρόσφυγες. Επέλεξαν να ονομάσουν το χωριό Νέο Κεραμίδι εξαιτίας του γειτονικού χωριού Παλαιό Κεραμίδι. Το Παλαιό Κεραμίδι με τη σειρά του ονομάστηκε έτσι λόγω της πληθώρας κεραμοποιών που υπήρχαν στην περιοχή.

Ο Εθνικός

Και φτάνουμε στον ποδοσφαιρικό σύλλογο. Το πλήρες όνομα του είναι Εθνικός Προοδευτικός Σύλλογος Νέου Κεραμιδίου Πιερίας. Με έτος ίδρυσης το 1951, μετράει 73 έτη ζωής. Μια ομάδα με μόνιμη παρουσία στα τοπικά πρωταθλήματα, βρέθηκε ξαφνικά το 2020/21 στη Γ’ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2023 αναλαμβάνει προπονητής ο Βαγγέλης Μόρας. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία ισχυρής ποδοσφαιρικής δύναμης στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, προκύπτει η ευκαιρία για πρωταθληματική πορεία. Μαζί με τον ΑΟ Νέας Αρτάκης και τον έτερο πιερικό σύλλογο Σβορώνο δημιουργούν ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, καταφέρνουν να φύγουν από το εκτός έδρας παιχνίδι στη Νέα Αρτάκη με την ισοπαλία (1-1) και διατηρούν μέχρι τέλους την απόσταση δύο βαθμών που τους χαρίζει την πρώτη παρουσία σε επαγγελματικές κατηγορίες!

Το γήπεδο

Ένα γραφικό πανέμορφο γηπεδάκι αποτελεί την έδρα του Εθνικού. Μια ξύλινη κερκίδα – έργο τέχνης – απογειώνει την ιστορία. Αν και το πιο πιθανό είναι την επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Εθνικός να παίζει στο Δημοτικό Στάδιο Κατερίνης, πόσο τέλειο θα ήταν να υπάρξουν βελτιωτικά έργα και να παίζει στο Δημοτικό Γηπέδο Νέου Κεραμιδίου;

Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην ομάδα και τους φιλάθλους της και θα τους ευχηθούμε να έχουν μια όμορφη ποδοσφαιρική σεζόν στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Super League 2, απέναντι σε τιτάνες του ελληνικού ποδοσφαιρικού στερεώματος!

Παρακάτω ακολουθεί ένα βίντεο από τη χθεσινή φιέστα!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium