Ο ποδοσφαιρικός φάρος της Άνδρου!

Ο Ανδριακός Όμιλος Φιλάθλων αποτελεί ένα από τα παλαιότερα σωματεία στις Κυκλάδες με έδρα το νησί της Άνδρου!

Ο Ανδριακός Όμιλος Φιλάθλων είναι ένας από τους παλαιότερους συλλόγους των Κυκλάδων. Ιδρύθηκε το 1931 στην Άνδρο, με τα χρώματα του να είναι το μπλε και το λευκό. Μάλιστα, το 1981 συμμετέχει μαζί με άλλες 12 ομάδες στη δημιουργία της ΕΠΣ Κυκλάδων, της οποίας τις δυσκολίες διεξαγωγής γνωρίζουμε όλοι έως σήμερα…

Κάποια μεγάλη διάκριση δεν υπάρχει, όμως είχε μεμονωμένες στιγμές λάμψης. Βέβαια, έχει δώσει κάποιους σπουδαίους αγώνες όπως με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, με τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό και την ομάδα εφήβων του Παναθηναϊκού.

Το 1987 αποτελεί χρονιά ορόσημο για τον σύλλογο, καθώς αναλαμβάνει τα διοικητικά ο Εφοπλιστής Γουλανδρής. Η σχέση του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς δεν θα αφήσει ανεπηρέαστη την ομάδα της Άνδρου, αφού από το 1990 μέχρι το 2004, ο Ανδριακός θα μετονομαστεί σε Ολυμπιακός Άνδρου, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα Β΄ Κατηγορίας και συμμετέχοντας με αξιώσεις στην Α’ Κατηγορία, χωρίς ωστόσο να επιτύχει κάτι περισσότερο.

Το 2004 η ομάδα αλλάζει χέρια και ταυτόχρονα επαναπροσανατολίζει τις προσδοκίες της. Το εγχείρημα είναι ένα. Η ομάδα να παίξει στις εθνικές κατηγορίες! Σε αυτήν την προσπάθεια συμμετέχουν πολλοί οικονομικά ευκατάστατοι φίλοι του Ανδριακού και του νησιού της Άνδρου. Όμως τα πλάνα δεν πιάνουν το “ταβάνι” τους αφού η οικονομική κρίση φτάνει γρήγορα στην πόρτα των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

Η σκέψη της ανόδου μπαίνει στο ντουλάπι και η προσπάθεια για οικονομική επιβίωση έρχεται στο προσκήνιο. Υπάρχουν χρονιές που η ομάδα δεν κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή στο κοστοβόρο πρωτάθλημα λόγω των μετακινήσεων στις Κυκλάδες. Πλέον, ο Ανδριακός συμμετέχει στη Β’ Κατηγορία ΕΠΣ Κυκλάδων και διαθέτει πολλή υπομονή για να κάνει τα όνειρα πράξη, βήμα-βήμα!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium