Τι σημαίνει ο όρος “οπαδός”;

Για να μην υπάρξει άλλος Άλκης ή Μιχάλης ή Γιώργος πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει ο όρος “οπαδός”.

Η λέξη “οπαδός” προκύπτει από το ρήμα “οπάζω“, δηλαδή “έπομαι” που σημαίνει ακολουθώ. Άρα, οπαδός είναι εκείνος που ακολουθεί κάποιον/κάποιους/κάτι. Δηλαδή υποστηρίζει και σχεδόν ταυτίζεται με μία ιδεολογία.

Επομένως, όταν κάποιος χαρακτηρίζεται οπαδός στον αθλητισμό, σημαίνει πως ακολουθεί την ομάδα του, εντός και εκτός έδρας, την υποστηρίζει σε νίκες και σε ήττες και πιστεύει στα ιδανικά που εκείνη πρεσβεύει.

Δυστυχώς στις μέρες μας έχει επικρατήσει η άποψη πως ο όρος οπαδός συνεπάγεται ακραίο φανατισμό, για αυτό και πλέον χρησιμοποιείται συχνότερα ο όρος φίλαθλος.

Θα πρέπει να θυμόμαστε πως κάθε σύλλογος έχει δημιουργικά ιδεώδη που αποσκοπούν στην κοινωνική βελτίωση. Καμία ομάδα δεν δημιουργήθηκε για να φέρει τον θάνατο, την καταστροφή και τη θλίψη.

Επομένως όσοι επιθυμούμε να αποκαλούμαστε φίλαθλοι ή υποστηρικτές ή οπαδοί, οφείλουμε να διαβάσουμε τα καταστατικά ιδρύσεως των ομάδων μας. Και αν δεν τα ακολουθήσουμε, θα συνεχίσουμε να θεωρούμαστε παρίες στο κοινωνικό περιθώριο.

@episkyros

Τι πραγματικά σημαίνει ο όρος “οπαδός”; Τα καταστατικά ιδρύσεως κάθε ομάδας γράφουν αναλυτικά τα ιδανικά που πρεσβεύει. Πουθενά δεν αναφέρεται η λέξη “βία” ή “δολοφονία”. @inthenameofalkis #άλκης #μιχάλης #γιώργος

♬ πρωτότυπος ήχος – episkyros.gr

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium