Το εναρκτήριο λάκτισμα του σάιτ

Πως μία “άγουρη” ιδέα προ τριετίας, “ωρίμασε” και μετατράπηκε στη σημερινή Επίσκυρο!

Καλώς ήρθατε στην παρέα της Επισκύρου!
Η σημερινή μέρα είναι ιστορικού χαρακτήρα για την ομάδα μας, καθώς μία προ τριετίας απλή ιδέα παίρνει πλέον επίσημα “σάρκα και οστά”!
Πως φτάσαμε ως εδώ; Ανασκουμπώνω τα μανίκια και ξεκινάω!

Η πρώτη ιδέα

Στις 13 Γενάρη του 2020 δέχομαι ένα μήνυμα από τον καλό μου φίλο Ηλία. Το περιεχόμενο του μηνύματος με παρέπεμπε να συμμετάσχω σε μία σελίδα, εκ των πολλών του είδους, με αθλητικό περιεχόμενο. Παρόλο που είδα πως δεν διεκδικούσε “δάφνες” πρωτοτυπίας, δέχθηκα να τον βοηθήσω.

Ο καιρός κύλησε, όμως (αναμενόμενα) τέτοιες πρωτοβουλίες τελούν υπό κορεσμό μετά από μία δεκαετία λειτουργίας του Facebook. Το πρότζεκτ δεν μπορούσε να προχωρήσει υπό αυτές τις συνθήκες. Χρειαζόταν απαραίτητα δόσεις πρωτοτυπίας και προσωπικού χαρακτήρα, για να αποκτήσει τη δική του φυσιογνωμία και να προσελκύσει τον κόσμο.

Η ανεπίσημη αρχή

Η περίοδος του κορονοϊού αν και θα μπορούσε να αποτελέσει έναυσμα για να ευδοκιμήσει η ιδέα, δεν αξιοποιήθηκε. Με αυτόν τον τρόπο φτάνουμε στις 18 Ιανουρίου του 2022, όταν και παίρνω την απόφαση να προτείνω στον Ηλία να αναλάβω τη σελίδα και να την μετατρέψω σε κάτι άλλο, πιο ιδιαίτερο…

Ως λάτρης της ιστορίας, η σκέψη μου ήταν η εξής. Πολλοί ασχολούνται με το παρόν, ελάχιστοι με το παρελθόν. Εκεί όμως, στον τετελεσμένο χρόνο, κρύβονται “διαμάντια” που περιμένουν να ξεσκονιστούν. Άλλωστε, όποιος γνωρίζει την ιστορία, κατέχει γνώσεις που μπορούν να τον βοηθήσουν να αποφύγει την επανάληψη των ίδιων προηγούμενων λαθών.

Αποφασίζω να μετονομαστεί η σελίδα και να αλλάξει ριζικά το περιεχόμενο της, αλλά οι χρονικές απαιτήσεις ενός τέτοιου εγχειρήματος μπαίνουν και πάλι εμπόδιο. Η σελίδα παραμένει στην αφάνεια και εγώ συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες για να προχωρήσω τα πλάνα μας.

Το κομμάτι που συμπλήρωσε το παζλ

Πλησιάζει το καλοκαίρι του 2022. Η χρονική αποσυμπίεση της εποχής σε συνδυασμό με μία απρόσμενη γνωριμία, αποτελούν τον “σπόρο” που “φύτρωσε” εκείνες τις μέρες και καλλιεργείται ακόμη και τη στιγμή που γράφεται το κείμενο.

Ο Βασίλης έρχεται τυχαία στον δρόμο μου, ή μάλλον εγώ μπαίνω στον διάβα του. Μένει στη Λαμία, όμως το πάθος του για το ποδόσφαιρο είναι εξίσου δυνατό με εμένα που ζω στην Αθήνα. Η μικρή ηλικιακή μας διαφορά, με κάνει να δω σε εκείνον τον νεότερο εαυτό μου και παρακινεί τις “καταχωνιασμένες” επιθυμίες μου να αναδυθούν εκ νέου!

Μα ποια είναι αυτή η τρομερή πρωτοβουλία; Μία τόσο απλή και ταυτόχρονα τόσο σύνθετη. Ένας χώρος που θα έχουν θέση όλες οι ομάδες της χώρας, με φιλάθλους που θα επιδιώκουν υγιή διάλογο. Μία σελίδα που θα γράφουν κείμενα νεαρά παιδιά-εκπρόσωποι όλων των πόλεων και όλων των χρωμάτων, ανεξαρτήτως εμπορικότητας και λοιπών μικροπολιτικών συμφερόντων, δίνοντας μία νέα, μοντέρνα και προοδευτική οπτική.

Αυτό ήταν! Ξεκινάω το “σαφάρι” εύρεσης αντίστοιχων Βασίληδων. Σύντομα καταλαβαίνω ότι ο Θεός, το σύμπαν ή όποια άλλη ανώτερη δύναμη υπάρχει, συνδράμει το έργο μου! Έρχονται στον δρόμο μου παιδιά με απίστευτο ταλέντο, απίστευτη διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στο όραμα μου και απρόσμενα τρομερή χημεία!

Η επίσημη αρχή

Η παρέα μας απαρτίζεται από νεαρά μέλη που ανυπομονούν να ξεκινήσουν. Φτάνουμε λοιπόν στις 19 Ιουλίου του 2022 και οι “μηχανές” παίρνουν μπροστά. Ο Γιώργος γράφει το πρώτο άρθρο για τον Ολυμπιακό. Ο Νιρέας ακολουθεί για τον ΟΦΗ. Ο Ραφαήλ για την Καλαμάτα και τον Πανσερραϊκό και ούτω καθεξής.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα. Παρασκευή 7 Απριλίου 2023. Η ερασιτεχνική μας σελίδα γίνεται σάιτ! Η απήχηση έχει φτάσει στους 1.800 ακόλουθους! Μεγαλώνουμε μαζί και το όραμα μας δεν έχει “ταβάνι”!

Συνεντεύξεις από “ιερά τέρατα” του ποδοσφαίρου, προσωπικές ιστορίες φιλάθλων, αναδρομές στο παρελθόν από τον 19ο έως τον 21ο αιώνα, σχολιασμός της επικαιρότητας, δημοσκοπήσεις και πολλά, πολλά άλλα!

Και πιστέψτε μας, αυτό είναι μόνο η αρχή!

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΥΡΟΥ!

Εδώ χωράνε ΟΛΟΙ!

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium