Το πρώτο θύμα στην Ελλάδα του μίσους για την ομάδα του “άλλου”!

Το πρώτο καταγεγραμμένο θύμα γηπεδικής βίας στην Ελλάδα αποτελεί ο Χαράλαμπος Μπλιώνας το 1986 στο Αλκαζάρ.

Πολλά είναι τα θύματα βίας στον χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος, το γεγονός ότι υποστήριζαν διαφορετική ομάδα από τους θύτες τους. Κι αν οι πρόσφατοι θάνατοι του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια, του Άλκη στο Χαριλάου, του Νάσου και του Tosco επίσης στην Θεσσαλονίκη, συγκλόνησαν το κοινό λόγω της προβολής τους από την πληθώρα μέσων της εποχής, μια από τις πρώτες περιπτώσεις, αν όχι η πρώτη, της λεγόμενης “οπαδικής βίας ήταν αυτή του Χαράλαμπου Μπλιώνα στην Λάρισα.

Ακριβέστερα, στις 26 Οκτωβρίου το 1986, στον αγώνα ΑΕΛ – ΠΑΟΚ στο στάδιο Αλκαζάρ, εκτοξεύτηκαν φωτοβολίδες από τους οπαδούς των φιλοξενούμενων (τότε ακόμα επιτρέπονταν και στη χώρα μας οι οργανωμένες εκδρομές οπαδών), μια εκ των οποίων, αφού χτύπησε στο κάγκελο εξοστρακίστηκε και πέτυχε στον λαιμό τον άτυχο Λαρισαίο φίλαθλο, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο.

Ποιός όμως ήταν ο άτυχος αυτός φίλαθλος;

Ο Χαράλαμπος Μπλιώνας ήταν ίσως ο ορισμός του φίλαθλου. Έβλεπε το ποδόσφαιρο όπως θα έπρεπε να το βλέπουν όλοι οι φίλαθλοι ανά την ελληνική επικράτεια. Με καταγωγή από το Λουτρό Ελασσόνας καθηγητής στην ΣΕΛΕΤΕ στην Αθήνα, έχοντας χρόνο μπροστά του μέχρι να ταξιδέψει, αποφάσισε να πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την ομάδα του τόπου του.

Η μοίρα όμως, αλλά και ο φανατισμός ορισμένων για την ομάδα τους, που φυσικά οδηγεί στο μίσος για την ομάδα του άλλου, συνέβαλαν αυτή να είναι η τελευταία μέρα της ζωής του. Αιωνία του η μνήμη με την ελπίδα να μην υπάρξουν νέα θύματα στα γήπεδα. Θύματα μιας αρρωστημένης νοοτροπίας οπαδισμού. Τόσο αρρωστημένης που είναι ικανή να κάνει ακόμα και τους οπαδούς μιας ομάδας να βρίζουν χυδαία την νεκρή μητέρα του προπονητή της ομάδας τους.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Tags :

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium