30/09/1997: Η επική πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Άρσεναλ!

Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 1997 όταν ο ΠΑΟΚ υπέταξε την ιστορική Άρσεναλ στο Χάιμπουρι.

O ΠΑΟΚ έχοντας το μικρό προβάδισμα του πρώτου αγώνα στην Τούμπα (1-0), χρειαζόταν θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου UEFA.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον δικέφαλο του βορρά, ο οποίος δέχτηκε σχετικά νωρίς στο 22ο λεπτό γκολ, απ’ τον θρύλο του ολλανδικού ποδοσφαίρου Ντένις Μπέργκαμπ. Στην συνέχεια η αγγλική ομάδα πίεσε αρκετά την άμυνα του ΠΑΟΚ, η οποία παρουσιάστηκε εξαιρετικά ανθεκτική και σε συνδυασμό με τις καλές αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας σκόραρε στο 87ο λεπτό, προκαλώντας πανδαιμόνιο στις κερκίδες των 2.500 περίπου φιλάθλων του ΠΑΟΚ που παραβρέθηκαν στο Λονδίνο.

Η πρόκριση αυτή του ΠΑΟΚ αποτελεί μια από τις ιστορικότερες νίκες ελληνικού συλλόγου στην Ευρώπη, καθώς η οικονομική διαφορά των ομάδων ήταν χαώδης. Χαρακτηριστικό του θριάμβου του ΠΑΟΚ ήταν το γεγονός ότι η Άρσεναλ της χρονιάς εκείνης κατέκτησε στην Αγγλία το ντάμπλ υπό την καθοδήγηση του Αρσέν Βενγκέρ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως στην ομάδα του βόρειου Λονδίνου αγωνιζόταν το διάστημα εκείνο εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Βιεϊρά, Πετίτ, Οβερμαρς, Σίμαν, Ανελκά, Ράιτ και φυσικά ο σκόρερ Ντένις Μπεργκαμπ.

Οι 2.500 φίλοι του ΠΑΟΚ στις εξέδρες της ιστορικής έδρας της Άρσεναλ
Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium