Αναγέννηση Καρδίτσας: Θα σηκώσει άραγε το Κύπελλο;

Μπορεί άραγε η Αναγέννηση Καρδίτσας, μια ομάδα Β’ Εθνικής, να σηκώσει το τρόπαιο του κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία;

Πρώτη ημέρα αγώνων του πρώτου γύρου της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας η σημερινή. Από τις οκτώ ομάδες που συμμετέχουν, ξεχωρίζει το όνομα της Αναγέννησης Καρδίτσας. Αυτή λοιπόν θα είναι και η πρώτη ομάδα για την οποία θα κάνουμε αφιέρωμα.

Αναγέννηση Καρδίτσας ή κατά προτίμηση των φίλων της, ΑΣΑ (Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση). Πρόκειται για το αθλητικό σωματείο-καμάρι της πόλης της Καρδίτσας, με έτος ίδρυσης το 1904. Αποτελεί μια από τις πέντε μεγαλύτερες ομάδες του θεσσαλικού κάμπου, με ισχυρή δυναμική στις τάξεις των οπαδών της. Το εντυπωσιακό στοιχείο, κατά την γνώμη μας, δεν είναι η πληθώρα φιλάθλων της, αλλά η μεγάλη παρουσία και η στήριξη του κόσμου σε ένα σύλλογο που δεν έχει παίξει ποτέ Α’ Εθνική. Άλλωστε στο σύνολο των τεσσάρων μεγάλων θεσσαλικών πόλεων, οι κάτοικοι τους, υποστηρίζουν τις τοπικές ομάδες με πάθος. Αυτό σου δημιουργεί ένα αγνό σεβασμό και δεν μπορείς παρά να ενθουσιαστείς και να συγχαρείς τον φίλαθλο κόσμο της.

Στα 118 χρόνια ιστορίας της η μεγαλύτερη στιγμή ή αν θέλετε οι μεγαλύτερες στιγμές, ήρθαν την δεκαετία του ’70. Τρεις φορές άγγιξε το όνειρο της ανόδου. Όμως και τις τρεις φορές δεν τα κατάφερε. Το 1972-73 κατέληξε δεύτερη πίσω από την πρώτη ΑΕΛ, το 1974-75 ξανά πίσω από τον Απόλλωνα Σμύρνης και το 1978-79 τρίτη πίσω από την Δόξα Δράμας και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Όλα αυτά μέχρι φέτος, που η Αναγέννηση βρίσκεται σε τροχιά πρωταθλητισμού του βόρειου ομίλου της Β’ εθνικής, διεκδικόντας επί ίσοις όροις την άνοδο στην Α’ Εθνική. Και το κερασάκι στην τούρτα; Για πρώτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται στην προημιτελική φάση! Η κλήρωση της έθεσε αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, μια πολύ μεγάλη ομάδα που δεν βρίσκεται όμως στα παλαιότερα επίπεδα δόξας της.

Μπορεί άραγε η ΑΣΑ να κάνει μια πολύ πολύ μεγάλη έκπληξη, να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό και να βρεθεί στα ημιτελικά? Στο ποδόσφαιρο παίζουν 11 εναντίον 11. Αν νικήσει το πάθος της πρωταράς, την εμπειρία του παλιού, τότε γιατί να μην γίνει το θαύμα; Και γιατί να μην συνεχιστεί κιόλας μέχρι πλήρους ολοκλήρωσης του; Το πρόγραμμα μέχρι τώρα ήταν αρκετά ευνοϊκό. Μια πιθανή μεγάλη πρόκριση θα έκανε έντονα αισθητή την παρουσία της και θα μας έκανε να την υπολογίσουμε ως πιθανή διεκδικήτρια με βάσιμες υποψίες.

Τέτοιες ιστορίες και τέτοιες ημέρες αξίζουν όσο τίποτε. Ευχή όλων μας να είναι μια τέτοια ημέρα η σημερινή. Δεν θα κρύψουμε άλλωστε την ελπίδα-επιθυμία-όνειρο μας, στο τέλος της σεζόν, το τρόπαιο να βρίσκεται είτε στην Καρδίτσα, είτε στο Αγρίνιο, είτε στην Λαμία. Αυτές οι ομάδες έχουν ανάγκη ακόμη περισσότερο αυτές τις έντονες συγκινήσεις.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium