Εικοσιτρία χρόνια άστεγος…

Ο Εθνικός Όμιλος Φιλάθλων Πειραιώς & Φαλήρου, αποτελεί ένα από τα ιστορικοτερα σωματεία όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ιδρύθηκε το 1923 και έχει καταγράψει πολλές παρουσίες στο πρωτάθλημα ενώ κατέκτησε και το δεύτερο κύπελλο Ελλάδος το 1933!

Παραδοσιακή έδρα των γαλανολευκων είναι το Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης στο Φάληρο όπου μοιραζόταν το γήπεδο με το συμπολίτη Ολυμπιακό, ενώ τη συγκεκριμένη έδρα έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς και άλλα σωματεία του Πειραιά, όπως η Προοδευτική, ο Ιωνικός και ο Ατρόμητος Πειραιώς.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε σταδιακά η παρακμή της ομάδας με υποβιβασμούς στις κατώτερες κατηγορίες και οι οικονομικές δυσκολίες έφεραν τα πέτρινα χρόνια του συλλόγου.

Μετά την πτώση της ομάδας το 1999, ο Εθνικός αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το κατεδαφιζομενο τότε γήπεδο Καραϊσκάκης, διατηρώντας ωστόσο το δικαίωμα ενοικίασης του γηπέδου, όταν θα επέστρεφε στην Α’ Εθνική.

Η ομάδα χρειάστηκε να μετακομίσει και να αγωνιστεί μακριά από την πόλη της, στεγαζόμενη σε διάφορα γήπεδα της Αθήνας και του Πειραιά, όπως η Ριζούπολη, το Ελληνικό, ο Βύρωνας, το Κερατσίνι αλλά και ακόμα και εκτός του Νομού Αττικής. Αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μέχρι και γήπεδα από συνθετικό χλοοτάπητα, σε Μοσχάτο και Ρέντη…

Τα χρόνια περνούσαν, η ομάδα έμενε στις χαμηλότερες κατηγορίες και η επιστροφή στο Φάληρο δυσκόλευε ακόμα περισσότερο.

Στόχος διαχρονικά ήταν η δημιουργία νέου γηπέδου στον Πειραιά, σχέδια που παραμένουν πάρα τις δεσμεύσεις απραγματοποίητα..

Τη φετινή χρονιά η ομάδα του Εθνικού, θα αγωνιστεί στο γήπεδο του Περάματος με σκοπό να είναι κοντά στο κόσμο του σε αντίθεση με πέρσι που βρισκόταν στους Άγιους Αναργύρους, και να συσπειρωσει τους φιλάθλους της ευρύτερης περιοχής.

Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε ο Εθνικός να αποκτήσει σύντομα τη δική του έδρα και να επιστρέψει άμεσα στα “μεγάλα σαλόνια”!

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium