Η πρώτη μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Με αφορμή την μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, θα θυμηθούμε τον πρώτο ξένο ποδοσφαιριστή που φόρεσε τα «ασπρόμαυρα».

Συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου 1928, ο Ραϊμόν Ετιέν υπέγραψε συμβόλαιο 4.000 δραχμών, με την ειδική ρήτρα ότι αν έβρισκε δουλειά, το ποσό θα μειώνονταν. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής με εβραϊκές ρίζες έπαιζε σε μία ιστορική ομάδα της Κωνσταντινούπολης, την Πέρα Κλούμπ, με την οποία ο ΠΑΟΚ συνδέεται ιστορικά.

Αυτός ο παράγοντας ήταν καθοριστικός για την μεγάλη αυτή μεταγραφή, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο ομάδων με κοινή καταγωγή επηρέασαν ευνοϊκά την κατάσταση. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε τη μεταγραφή αυτή επιτυχημένη για τα δεδομένα της εποχής, διότι ο Ετιέν έδειξε από την πρώτη στιγμή την υψηλή ποιότητα και τεχνική κατάρτιση του.

Ο Ετιέν αγωνίστηκε για 6 συνεχόμενα χρόνια, ως το 1934, και έφτασε τις 44 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 38 τέρματα, στατιστικά εξαιρετικά για έναν παίκτη που αγωνίζεται μακριά από τη χώρα του. Το φίλαθλο κοινό της εποχής τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή, ενώ από το ντεμπούτο του έδειξε και το μεγάλο του ατού, το σκοράρισμα από την άσπρη βούλα.

Έτσι, θα λέγαμε ότι η μεγάλη αυτή μεταγραφή ήταν ένα τεράστιο βήμα για την δημιουργία του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δη αυτού της Θεσσαλονίκης, στα πολύ δύσκολα χρόνια του Μεσοπολέμου.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium