Όταν η φράση «θα φύγετε γονατιστοί» αποκτά υπόσταση!

Το Οικονομίδειο Στάδιο της Ρόδου διαθέτει τα πιο ιδιαίτερα αποδυτήρια ποδοσφαιρικού γηπέδου που έχετε συναντήσει ποτέ!

Στην πρώτη όψη του, το Οικονομίδειο Στάδιο σε «μαγεύει» αν είσαι ρομαντικός ποδοσφαιρόφιλος. Η αίσθηση που εκπέμπει ο συνδυασμός κίτρινου και κόκκινου στις τσιμεντένιες εξέδρες σε μεταφέρει σε άλλες εποχές ή ακόμη και σε άλλες χώρες, προς Λατινική Αμερική…!

Αν, όμως, είσαι ποδοσφαιριστής με όχι ιδιαίτερη συμπάθεια στους κλειστούς χώρους, καλύτερα να ζητήσεις από τον προπονητή να μείνεις εκτός 18άδας (πλέον 20άδα) και να παρακολουθήσεις το παιχνίδι από την εξέδρα! Διότι για να μπεις στα αποδυτήρια πρέπει οριακά να γονατίσεις!

Το βίντεο που κοινοποίησε ο ΠΑΟ Βάρδας από την πρόσφατη αναμέτρηση με τον Ιάλυσο Ρόδου, εκεί όπου ηττήθηκε με σκορ 1-0, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, μας δημιούργησε έντονη περιέργεια σχετικά με το αν αυτή η αρχιτεκτονική στοχεύει στο να «πιέσει» τους φιλοξενούμενους αθλητές.

Για αυτό και μιλήσαμε τηλεφωνικώς με τη διοίκηση των γηπεδούχων.

Ο κ. Μιχαήλ Χατζηνικήτας, πρόεδρος του Ιάλυσου, μας διευκρίνισε ότι πρόκειται για συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό σχέδιο που αναγκάζει τα αποδυτήρια τόσο των γηπεδούχων, όσο των φιλοξενούμενων, αλλά και των διαιτητών, να έχουν μία κοντή είσοδο, εξαιτίας του δοκαριού που στηρίζει την εξέδρα άνωθεν. Θα μπορούσε να έχει γίνει μια μετατροπή προς τα κάτω, με βύθιση του αγωνιστικού χώρου αλλά πέραν των οικονομικών εξόδων, θα προέκυπτε και πρόβλημα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Ειδικά για τις νησιωτικές ομάδες που έχουν υπέρογκα ποσά να καλύψουν κάθε χρόνο σε ταξίδια στη χερσαία Ελλάδα, προσπαθώντας να πρωταγωνιστήσουν στα εθνικά πρωταθλήματα, καταλαβαίνει κανείς ότι οφείλουν να πορευτούν με όσα ελλιπή ή μη μέσα και πόρους διαθέτουν.

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, το Οικονομίδειο Στάδιο κέρδισε σίγουρα μια θέση στη λίστα των γηπέδων που θέλουμε να επισκεφθούμε και δημιουργεί έναν μύθο που κάθε φιλοξενούμενος θα θέλει να ζήσει στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον Ιάλυσο!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium