Επιστροφή για τους οργανωμένους φιλάθλους των Απόλλωνων!

Η επιστροφή των οργανωμένων φιλάθλων των δύο ιστορικών ομάδων με κοινό όνομα και κοινά δύσβατα μονοπάτια στη φυσική τους έδρα!

Ένα συνηθισμένο γεγονός των σύγχρονων καιρών αποτελεί η κόντρα μεταξύ των εκάστοτε οργανωμένων οπαδών και των αντίστοιχων διοικήσεων. Με το παρόν άρθρο θα αναφερθούμε στα ευχάριστα νέα της επιστροφής των φιλάθλων των δύο μεγάλων Απόλλωνων της Ελλάδας, σε Ριζούπολη και Καλαμαριά αντίστοιχα!

Η ελευθερία περνάει μέσω της Γ’ Εθνικής…

Απελευθερωμένοι και δικαιωμένοι αισθάνονται πλέον οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα Σμύρνης, Basso Rango, καθώς επέστρεψαν και πάλι στη θέση τους στη θύρα 2Β του γηπέδου ‘‘Γεώργιος Καμάρας’’ της Ριζούπολης κοντά στην αγαπημένη τους ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια οι Basso Rango έκαναν αποχή από το γήπεδο λόγω πολλών προβλημάτων και διαφωνιών που είχαν με την τότε διοίκηση της ΠΑΕ. Όλα αυτά όμως φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν. Η διοίκηση μετά από 9 ολόκληρα χρόνια παρουσίας της στον Απόλλωνα Σμύρνης αποχώρησε με αποτέλεσμα ο δρόμος της επιστροφής των Basso Rango στο γήπεδο να είναι πλέον ανοιχτός. Την Κυριακή 17/09 έγινε η αρχή με τον εντός έδρας αγώνα της ‘‘Ελαφράς Ταξιαρχίας’’ κόντρα στον Αλμυρό δίνοντας το “παρών” ξαναζωντανεύοντας το γήπεδο με τον παλμό που δημιούργησαν από την κερκίδα.


Ο ‘‘πόλεμος’’ της τότε διοίκησης προς τους Basso Rango υπήρχε από το 2019 καθώς με απόφαση της ΠΑΕ έκλεισε τη θύρα 2Β του γηπέδου, το σημείο συνάντησης των οργανωμένων οπαδών του Απόλλωνα Σμύρνης, ανοίγοντας τη μόνο κατ’ εξαίρεσην και σε ελάχιστα παιχνίδια μέχρι πέρσι. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αρχή της αποχής των οπαδών από το γήπεδο.

*Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους οργανωμένους οπαδούς του Λεβαδειακού οι οποίοι απέχουν τα τελευταία χρόνια λόγω της κόντρας τους με την παρούσα διοίκηση.


Όλα αυτά τα χρόνια οι Basso Rango είχαν εκφράσει πάμπολλες φορές τη δυσαρέσκεια τους προς την ΠΑΕ με διάφορες ανακοινώσεις, δίνοντας μάλιστα μάχη να την απομακρύνουν από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Φέτος η ‘‘τοξική’’ διοίκηση, όπως οι ίδιοι λένε, απομακρύνθηκε και έτσι άνοιξε πάλι η θύρα 2Β του γηπέδου ώστε να βρεθούν πάλι στις θέσεις τους και να ‘‘σπρώξουν’’ την ομάδα στην άνοδο.


Τα τελευταία χρόνια ο Απόλλων Σμύρνης είναι από τις ομάδες που έχει περάσει δύσκολα. Πολλά ανεβοκατεβάσματα στην Α’ και στη Β’ Εθνική με άσχημες αγωνιστικές σεζόν, καθώς τα τεράστια προβλήματα, διοικητικά και οικονομικά, πάντοτε υπερισχούσαν. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Απόλλων Σμύρνης έμοιαζε με διαλυμένη ομάδα. Παρά την παραμονή στη Super League 2, τα εξωαγωνιστικά θέματα που είχε δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί και φέτος στην ίδια κατηγορία. Φέτος, δήλωσε συμμέτοχη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και έτσι ο οργανισμός (ομάδα και φίλαθλοι) είναι ενωμένος και έτοιμος για ένα νέο ξεκίνημα.

…Κάποιες άλλες φορές η ελευθερία περνάει και από το Τοπικό!

Δυστυχώς, στην ίδια ακριβώς μοίρα βρισκόταν και ένα άλλο ιστορικό σωματείο, ένας άλλος Απόλλων. Ο Απόλλων Καλαμαριάς. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει περάσει εξίσου δύσκολα, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τα τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που επηρέασαν και επεκτάθηκαν αυτόματα στο αγωνιστικό ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Απόλλων συμμετείχε κατ’ εξακολούθηση στις μικρότερες κατηγορίες, Β’ και Γ’ Εθνική με αποτυχημένες σεζόν, ενώ μάλιστα αναγκάστηκε να αλλάξει ΑΦΜ και να μετονομαστεί από Απόλλων Καλαμαριάς σε Απόλλων Πόντου, λόγω πολλών χρεών. Από τότε που ιδρύθηκε ο Απόλλων Πόντου το καλοκαίρι του 2017 μάλιστα, η ομάδα αναγκάστηκε και να “ξεσπιτωθεί” καθώς τα περισσότερα χρόνια μέχρι και πέρσι αγωνιζόταν μονίμως “εκτός έδρας” διότι δήλωνε ως έδρα του στο πρωτάθλημα διάφορα άλλα γήπεδα της Β. Ελλάδας, εκτός της Καλαμαριάς που είναι η φυσική του έδρα.


Από την πρώτη στιγμή οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα, το Club Rossoneri είχαν στραφεί εναντίον της αλλαγής ΑΦΜ και είχαν τοποθετηθεί ξεκάθαρα με σχετική ανακοίνωση πως ήταν κατά της μετονομασίας της ομάδας από Απόλλων Καλαμαριάς σε Απόλλων Πόντου. Το οπαδικό κίνημα των “μελανέρυθρων” αποφάσισε τότε την οργανωμένη αποχή από όλα τα γήπεδα της χώρας εντός και εκτός έδρας μέχρι να φύγει η διοίκηση από την ομάδα, καθώς όλα αυτά που συνέβαιναν και το τοξικό κλίμα που υπήρχε δεν τους άφηναν άλλο περιθώριο παρά αυτό της αποχής. Το 2019 ήταν η τελευταία φορά που το Club Rossoneri παραβρέθηκε στο γηπεδο της Καλαμαριάς για να φωνάξει για την αγαπημένη του ομάδα.


Το αποκορύφωμα και το μέγεθος της μεγάλης κατρακύλας του Απόλλωνα έγινε το 2020 διότι τότε γράφτηκε μια ακόμα μαύρη σελίδα στον σύλλογο μετά τον υποβιβασμό. Τα τεράστια οικονομικά λάθη και η κακή οργάνωση της διοίκησης οδήγησαν στο να μην μπορέσει ο σύλλογος να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα για το πρωτάθλημα. Υπήρχαν μονίμως απλήρωτοι παίκτες και αρκετοί αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν στα μέσα της σεζόν με αποτέλεσμα όλοι οι πολίτες της Καλαμαριάς να γυρίσουν την πλάτη στην ομάδα και αυτή να αγωνίζεται μπροστά σε 50 άτομα κάθε Κυριακή.


Τα τελευταία χρόνια που οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα Καλαμαριάς έβλεπαν πως η ομάδα σιγά σιγά οδηγείται στον διασυρμό και στον αφανισμό, δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια. Κατά καιρούς είχαν πραγματοποιήσει πολλές μεγάλες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά της ΠΑΕ και της διοίκησης. Δεν εγκατέλειψαν στιγμή την αγαπημένη τους ομάδα στα δύσκολα, εκφράζοντας ακόμα και με σκληρές ανακοινώσεις από τα social media την τεράστια δυσαρέσκεια προς την ομάδα κάνοντας και συνεχείς γενικές συνελεύσεις δια ζώσης, ώστε να καταφέρουν να βρουν λύση στο πρόβλημα της ομάδας.


Το φετινό καλοκαίρι, τον Ιούλιο του 2023 συγκεκριμένα, η ομάδα βρισκόταν σε απόγνωση και στο σημείο μηδέν. Ο ερασιτέχνης Απόλλων Καλαμαριάς διέγραψε τον Απόλλων Πόντου ως μέρος του συλλόγου και η διοίκηση των προηγούμενων αποτυχημένων ετών απομακρύνθηκε από την ομάδα. Έτσι, οι οργανωμένοι οπαδοί, το Club Rossoneri, μαζί με τον ερασιτέχνη αποφάσισαν να βγουν μπροστά μην αφήνοντας την ομάδα να διαλυθεί και ίδρυσαν πάλι από την αρχή το ποδοσφαιρικό τμήμα με την κανονική ονομασία του ιστορικού Απόλλωνα Καλαμαριάς! Έτσι φέτος έχει ξεκινήσει τα αγωνιστικά του καθήκοντα από τη Β’ Κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης, την ΕΠΣ Μακεδονίας.


Ο Απόλλων Καλαμαριάς πλέον έχει αλλάξει σελίδα. Η αρχή της αλλαγής σελίδας έγινε και επίσημα την Κυριακή 01/10 όταν η ομάδα υποδέχθηκε στην φυσική της έδρα τον Μέγα Αλέξανδρο Μελισσοχωρίου για το πρωτάθλημα του Β’ Τοπικού της Θεσσαλονίκης και οι οργανωμένοι οπαδοί επέστρεψαν μετά την αποχή. Το γηπεδο είχε και πάλι κάποιον να φωνάξει για τον αγαπημένο του Απόλλωνα Καλαμαριάς, δίνοντας ζωντάνια και παλμό από την εξέδρα όπως παλιά.

Ομάδα και οπαδοί νιώθουν πλέον έτοιμοι και απελευθερωμένοι από την πρώην διοίκηση και έτσι πορεύονται μαζί αυτήν τη δύσκολη χρονιά, ώστε να στήσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα από την αρχή σε μια κατηγορία που δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Ο στόχος είναι να λυτρωθούν και να οδηγήσουν τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium