Γιώργος Καραγκούνης: Μία ποδοσφαιρική «τυπάρα»!

Αν το σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο είχε πρόσωπο, αυτό θα ήταν σίγουρα η μπαλαδόφατσα του Γιώργου Καραγκούνη!

Υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν για τα σωματοδομικά τους στοιχεία, την ταχύτητα και την αλτικότητά τους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν άλλοι που ξεχωρίζουν για την τεχνική τους και την ικανότητά τους στο ντριμπλάρισμα και το σκοράρισμα. Υπάρχουν και παίκτες όμως, των οποίων το “δυνατό χαρτί” μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας που δείχνουν. Στην τρίτη αυτήν κατηγορία, την οποία έχουμε την τάση να υποτιμούμε όλο και περισσότερο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ανήκει και ο ποδοσφαιριστής τον οποίον επέλεξα να παρουσιάσω σήμερα. Ο λόγος για τον Γιώργο Καραγκούνη.

Μία μεγάλη καριέρα

Ο Γιώργος Καραγκούνης αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν είναι μια υποκειμενική άποψη αλλά ένα πόρισμα που προκύπτει από την ίδια την καριέρα του αθλητή. Τρεις θητείες στον Παναθηναϊκό. Μία στα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα πριν φύγει δανεικός στον Απόλλωνα, μία την περίοδο των μεγάλων ευρωπαϊκών πορείων στις αρχές των 00’ και άλλη μία την περίοδο των “εκατομμυρίων” και των σούπερ σταρ της πολυμετοχικότητας. Μεταγραφές σε σπουδαία ευρωπαϊκά κλαμπ, όπως η Ίντερ και η Μπενφίκα. Αποκορύφωμα η μεταγραφή στο καλύτερο πρωτάθλημα και τη Φούλαμ στη δύση της καριέρας του. Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Γιώργος Καραγκούνης είχε αναμφισβήτητα μία σπουδαία καριέρα σε συλλογικό επίπεδο.

Παρόλα αυτά, αν πρέπει για ένα λόγο να βρίσκεται στην καρδιά κάθε Έλληνα είναι για όσα πέτυχε με τα “γαλανόλευκα“.

Αποτελεί σύμβολο της “χρυσής δεκαετίας” για την εθνική Ελλάδος, καθώς ήταν μέλος του “πειρατικού” που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης το 2004. Παράλληλα, αποτέλεσε βασικό μέλος στις σερί προκρίσεις στα τελικά των επόμενων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων.

Ο έντονος συναισθηματισμός

Πέρα από τις τεχνικές ικανότητες που εμφανώς και διέθετε ο Γιώργος, η σοβαρότητα και το πάθος με την οποία αντιμετώπιζε το κάθε παιχνίδι τον έκαναν να ξεχωρίσει και τον έχρισαν εμβληματικό αρχηγό της εθνικής. Τα “έψαλε” στον Μέσι με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του Ντιέγκο Μαραντόνα το 2010. Εκνευρίστηκε έντονα με την κίτρινη που έλαβε σε παιχνίδι με τη Ρωσία το 2012 και θα του στερούσε τη συμμετοχή στο επόμενο ματς. “Βούτηξε” ενδεχομένως για να κερδίσει κάποιες διεκδικήσιμες μπάλες, όπως άρεσε να αναφέρουν κυρίως οι φίλαθλοι αντίπαλων ομάδων του Παναθηναϊκού. Όλα αυτά, που για κάποιους μπορεί να ανήκουν στη σφαίρα του γραφικού. Όμως, αποτελούν στοιχεία ότι ο Γιώργος Καραγκούνης αγάπησε ουσιαστικά το άθλημα που υπηρέτησε.

Στη σύγχρονη εποχή του στυγνού επαγγελματισμού στο χώρο του ποδοσφαίρου, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό δυσεύρετο που προσωπικά δυσκολεύομαι ακόμα περισσότερο να εντοπίσω από τη μέρα που η “Τυπάρα” κρέμασε τα παπούτσια της.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium