Η απαξίωση της ΑΠΕΛ φέρνει την εγκατάλειψη του Δημοτικού Σταδίου

Ένα ιδιαίτερο φωτορεπορτάζ στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο στάδιο Λαγκαδά.

Βόρεια της Θεσσαλονίκης βρίσκεται η πόλη του Λαγκαδά, έδρα της ομώνυμης επαρχίας, με πολλά χωριά στην εμβέλεια της, με τα διοικητικά όρια του ομώνυμου Δήμου περιλαμβάνουν μεγάλο μέρος της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτίζονται και με εκείνα της Ι.Μ. Λαγκαδά.

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο την πόλη εκπροσωπεί η Α.Π.Ε. Λαγκαδά. Πρόκειται για μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1949 με έμβλημα της τον δικέφαλο αετό και χρώματά της το μπλε και το λευκό. Η έδρα της είναι το Δημοτικό Στάδιο Λαγκαδά. Η καλύτερη στιγμή της ήταν όταν το 1982 ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Β’ Εθνική.

Έκτοτε, αφού υποβιβάστηκε, αγωνίστηκε στη Γ’ και τη Δ’ Εθνική, ενώ τελευταία φορά η παρουσία της ανιχνεύθηκε στη Γ’ Εθνική ως Football League 2 την αγωνιστική σεζόν 2018-19. Από το 2020 η ομάδα έπαψε να υφίσταται λόγω οικονομικών και διοικητικών προβλημάτων. Από σχετική έρευνα στο διαδίκτυο διαπιστώθηκε ότι μέχρι σήμερα γύρω από αυτήν επικρατεί απαξίωση και στασιμότητα. Και το χειρότερο; Εγκατάλειψη! Φαινόμενο που παρατηρείται και σε άλλες περιπτώσεις ομάδων, ιδιαίτερα της περιφέρειας.

Αυτά επιβεβαιώνονται και από την εικόνα που παρουσιάζει το Δημοτικό Στάδιο Λαγκαδά.

Ο χώρος άθλησης αλλά και έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας της περιοχής έχει παραδοθεί στο έλεος της εγκατάλειψης και της φθοράς.

Παρ’ όλα αυτά, ανεξάρτητα από την ποδοσφαιρική παρακμή στην πόλη του Λαγκαδά, κατά παράδοξο τρόπο εξακολουθεί να υπάρχει “ποδοσφαιρική ζωή” σε ορισμένα χωριά της επαρχίας (δημοτικής ενότητας) Λαγκαδά! Συγκεκριμένα αυτές είναι: ο Κεραυνός Κολχικού, η Δόξα Ηρακλείου και η Νίκη Περιβολακίου, καθώς και οι πιο απομακρυσμένες Εθνικός
Λαγυνών και Άρης Καβαλαρίου.

Ευχής έργο είναι η Α.Π.Ε. Λαγκαδά να ανακάμψει και το Δημοτικό Στάδιο της πόλης να
αποκτήσει ξανά ζωή. Πρόταση του συντάκτη του συγκεκριμένου κειμένου είναι να υπάρξει συσπείρωση όλων των εμπλεκομένων φορέων της πόλης καθώς και των ομάδων των εγγύτερων χωριών-προαστίων του Λαγκαδά, με στόχο την δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Αυτή θα αποτελεί την ποδοσφαιρική εκπρόσωπο της ευρύτερης περιοχής, με έδρα το Δημοτικό Στάδιο Λαγκαδά, ενώ θα μπορεί να διαθέτει Β’ ομάδα και τμήματα υποδομής στις αθλητικές εγκαταστάσεις των συγχωνευθέντων ομάδων. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζεται και το πρόβλημα της εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων που συχνά επικρατεί στην επαρχία.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium