Η μεγαλύτερη νίκη στο θεσμό του Κυπέλλου

Ήταν 23 Σεπτεμβρίου του 1959 όταν στο παιχνίδι Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟ Νέας Μελανδίας επετεύχθη η μεγαλύτερη νίκη σε εύρος σκορ, στην ιστορία του θεσμού του κυπέλλου (23-0). Το εν λόγω ρεκόρ παραμένει μέχρι σήμερα.

Στο συγκεκριμένο ματς έγινε και ένα ακόμα σπουδαίο ρεκόρ καθώς ο Σάββας Παπάζογλου (στο μέλλον αγωνίστηκε και στον Ολυμπιακό) σκόραρε 10 γκολ, ενώ 8 σημείωσε ο Γιάννης Χολέβας. Από δύο γκολ σημείωσαν οι Σεραφείμ Σανόγλου και Γεώργιος Καμάρας και ένα γκολ σημείωσε ο Βασίλης Μαστρακούλης.

Το εύρος του σκορ αποδεικνύει τη μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Ωστόσο, δεν πρέπει να μνημονεύεται ως αγώνας επίδειξης ισχύος, αλλά ως ένα ακόμη παιχνίδι με πολλά τέρματα. Άλλωστε, εκείνη την εποχή οι μεγάλες διαστάσεις των σκορ ήταν σύνηθες φαινόμενο.

Μερικά λόγια αξίζουν και για τη φιλοξενούμενη ομάδα στο συγκεκριμένο ματς, τον ΠΑΟ Νέας Μελανδίας. Ο εν λόγω σύλλογος ήταν επίσης ένα σωματείο με καταγωγή από την Μικρή Ασία. Το 1933 η ομάδα αναφέρεται ως «Ένωσις Νέας Μελανδίας». Το 1947 εδρεύει στα Πετράλωνα και είναι η ομάδα των προσφύγων της περιοχής, οι οποίοι προέρχονταν από το προάστιο Καρατάσι ή Μελαντία, κοντά στη Σμύρνη. Στην πραγματικότητα, ήταν η συνέχεια του Γυμναστικού Ομίλου «Πέλοψ Μελαντίας», ο οποίος ήταν ελληνικός αθλητικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 1906 στο παραθαλάσσιο προάστιο “Μελαντία” ή “Καρατάσι” της Σμύρνης στη Μικρασία. Η ομάδα σήμερα, μετά από αρκετές συγχωνεύσεις, αγωνίζεται με το όνομα «Αθλητική Ένωση Πετραλώνων».

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium