Η σκληρή αλήθεια αλλά και το αισιόδοξο μέλλον

Ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του τέσσερις εντός έδρας βαθμούς, με άμεση συνέπεια την αμφισβήτηση στο πρόσωπο του νέου προπονητή.

Στον απόηχο της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την ουραγό Κηφισιά, δριμεία κριτική ασκήθηκε στους πράσινους για την ανικανότητά τους να «ξεμπερδέψουν» με ένα (σχετικά) εύκολο παιχνίδι, ώστε η αυλαία της αγωνιστικής να τους βρει στο -1 από την κορυφή. Σε αυτό το πλαίσιο πολλοί χλεύασαν και κατέκριναν τον Παναθηναϊκό, ισχυριζόμενοι ότι μετά τις διαδοχικές γκέλες στη Λεωφόρο έχουν θέσει εαυτόν εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Αληθεύει αυτό ωστόσο;

Η αλήθεια που δεν παραδέχεται κανείς

Είναι πραγματικά ανήκουστο και οξύμωρο το γεγονός ότι αρκετοί διαστρεβλώνουν, σε τέτοιο βαθμό, την πραγματικότητα. Για να μην ψευδόμαστε, οι πράσινοι τω όντι βιώνουν περίοδο «κοιλιάς», ντεφορμαρίσματος. Από την ημέρα απόλυσης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πλέκεται διηνεκώς το αφήγημα ότι ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται ενεργητικά, πλέον, στον μαραθώνιο για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Προς επίρρωση αυτού του κατασκευάσματος, ο Φατίχ Τερίμ δεν έχει κατορθώσει, λογικώς, να δημιουργήσει στην ομάδα μία ταυτότητα συνόλου, όπως είχαν κατά την προηγούμενη διαχείριση. Υπόψιν ότι, τη στιγμή σύνταξης του εν λόγω, βρίσκεται στο τιμόνι 60 ημέρες.

Κοιτώντας την “μεγαλύτερη εικόνα”

Εν πάση περιπτώσει, η κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιο φυσιολογική από ότι θα ήθελαν μερικοί να πιστέψει το ποδοσφαιρόφιλο κοινό και δη των πρασίνων. Ο Παναθηναϊκός έφερε δύο σερί ισοπαλίες, μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», των οποίων προηγήθηκαν οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος. Είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι δύο ματς υψηλής έντασης και νεύρων θα είχαν (κυρίως) σωματικό αντίκτυπο στους αθλητές του αθηναϊκού συλλόγου. Αυτό, προφανώς, και δε συνιστά δικαιολογία, ωστόσο εφόσον θέλουμε να “ζωγραφίσουμε” τη μεγαλύτερη εικόνα, χρήζει αναγκαίο να τεθούν όλες οι παράμετροι.

Ποιο είναι το μέλλον για τον Παναθηναϊκό;

“Business as usual”! Στόχος ήταν και παραμένει το νταμπλ. Αυτό εμφανίζεται πιο εφικτό με την πρόκριση στον τελικό. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα, αυτό που πολύ λανθασμένως λησμονούν είναι ότι ο πρωταθλητής αναδεικνύεται μέσω play-offs, και όχι βάσει της τελικής κατάταξης της “regular season”. Αυτό συνεπάγεται ότι οι πράσινοι θα δώσουν οχτώ ντέρμπι από τα οποία θα φανεί εν τέλει εάν το σύνολο υπό του Τερίμ έχει τα ψυχικά αποθέματα να σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα του ιστορικού συλλόγου, μετά το ντάμπλ της σεζόν 2010-11.

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού είναι θετική εξέλιξη αυτή η πραγματικότητα. Είτε κάποιος συμφωνεί με την πρόσληψη του Τερίμ, είτε διαφωνεί, οφείλει να παραδεχθεί ότι ο Τούρκος αρέσκεται να οδηγεί τους κρίσιμους αγώνες του σε αναμετρήσεις γεμάτες νεύρα και ένταση. Αυτό είναι το «οργανωμένο χάος» του. Άλλωστε, είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι οι πράσινοι, έχοντας διανύσει την περίοδο ντεφορμαρίσματος που τους αναλογεί, θα εισέλθουν στα play-offs με το μαχαίρι στα δόντια, μπροστά στο πράσινο κοινό (είτε στη Λεωφόρο είτε στο ΟΑΚΑ). Ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα και το απαραίτητο προσωπικό. Έχει το μέταλλο που χρειάζεται κάθε πρωταθλητής; Ο χρόνος θα δείξει.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium