Μία άλλη πλευρά της Ορεστιάδας

Ένας «μικρός» αλλά και ιστορικός αθλητικός σύλλογος υπάρχει στην πόλη της Ορεστιάδας, με όνομα ΜΓΣ Ορέστης Ορεστιάδας.

Όλα άρχισαν το 1927. Ο Ορέστης Ορεστιάδας αποτελεί ίσως ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της ΕΠΣ Έβρου, αν όχι το ιστορικότερο. Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Ορεστιάδας, ενώ τα χρώματα της ομάδας είναι το λευκό και το γαλάζιο.

Τα παλιά χρόνια

Η ένωση δύο ομάδων, του “Ερμή” και του “Άτλα”, σύλλογοι του τοπικού πρωταθλήματος, είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση του Ορέστη Ορεστιάδας. Παράλληλα η έγκριση από την ΕΠΟ άργησε να έρθει και έτσι το 1955 συμμετείχε στην ΕΠΣ Έβρου-Ροδόπης. Ο “Ορέστης” άνηκε έως και το 1969 στην ΕΠΣ Θράκης, δηλαδή την παλιά ΕΠΣ Έβρου-Ροδόπης. Το 1966 λοιπόν πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση σε εθνικό πρωτάθλημα, το οποίο και το κατέκτησε. “Πάλευε” κάθε χρονιά για την άνοδο του στη Β’ Κατηγόρια. Τελικά τα κατάφερε, όταν τις σεζόν 1969-70 και 1971-72 έκανε τις μόνες του εμφανίσεις στη δεύτερη κατηγορία μέχρι και σήμερα. Τα υπόλοιπα χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερα για τον Ορέστη. Μία “νέα μέρα” όμως άρχισε να ανατέλλει αφού τη χρονιά 1979-80 επανήλθε στη Γ’ Εθνική.

Η σύγχρονη εποχή

Από το 1994 έως και το 1998 έπαιξε στην τρίτη κατηγορία. Όμως έπειτα άρχισε ο “κατήφορος”. Το 1998 υποβιβάστηκε στη Δ’ Εθνική και το 2000 επέστρεψε στο τοπικό πρωτάθλημα. Κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου, τις χρονιές 2012-13 και 2018-19.

Φέτος, αγωνίζεται στον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής έχοντας συγκεντρώσει 15 βαθμούς σε 8 παιχνίδια. Μία συγκομιδή που δεν θα του δώσει μάλλον την άνοδο, αλλά θα του επιτρέψει να μην κινδυνεύσει με υποβιβασμό!

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως τέτοιες ιστορικές ομάδες από διάφορα μέρη της χώρας μας, αξίζουν μία ευκαιρία σε μεγαλύτερα “ποδοσφαιρικά σκαλοπάτια”. Αξίζουν να δώσουν μία μάχη και να ξεπεράσουν τα όρια τους. Για αυτό ας ελπίσουμε πως ο Ορέστης Ορεστιάδας θα καταφέρει κάποια στιγμή να φτάσει εκεί που ονειρεύεται.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium