Ναι, αυτό είναι ντέρμπι!

Η έννοια της λέξης “ντέρμπι” έχει χαθεί. Πλέον δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σημαίνει υγιής ευχαρίστηση στα ελληνικά γήπεδα.

Δευτέρα πρωί στη δουλειά η καζούρα μεταξύ μας για το μεγάλο νικητή του ντέρμπι κάνοντας το απαραίτητο πείραγμα στην εκάστοτε μεριά. Ναι, αυτό είναι ντέρμπι !

Το να διαλέγεις πράσινα ή κόκκινα πούλια στο τάβλι με τον φίλο / πατέρα / αδελφό σου , ανάλογα με την ομάδα που υποστηρίζει. Ναι , αυτό είναι ντέρμπι !

Το να τηρείς την εβδομάδα εκείνη, και πόσο μάλλον τη μέρα του ματς όλα τα γούρια, τα έθιμα και τις “παραξενιές” σου με ευλαβική προσοχή. Ναι , αυτό είναι ντέρμπι !

Το να περιμένεις όλη την εβδομάδα, σαν τρελός τη μέρα εκείνη για να φορέσεις την αγαπημένη μπλούζα και να πάρεις το πιο παλιό σου κασκόλ ώστε να κατηφορίσεις / ανηφορίσεις προς το γήπεδο. Ναι , αυτό είναι ντέρμπι !

Να ακούς όλη την εβδομάδα ραδιόφωνο, να διαβάζεις τις ειδήσεις και τις εφημερίδες με αγωνία ώστε να μάθεις για τα νέα της ομάδας σου , τι γίνεται στις προπονήσεις και το ποιος είναι σε καλή κατάσταση για να ξεκινήσει την Κυριακή. Ναι , αυτό είναι ντέρμπι !

Οι αναμνήσεις σου από τα γκολ της ομάδας σου, τα ουρλιαχτά σου, οι πανηγυρισμοί και το πέταγμα σου από καναπέδες και καρέκλες σε γκολ ή οριακές φάσεις. Ναι , αυτό είναι ντέρμπι !

Η ιστορία των συλλόγων μας. Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός. Καραϊσκάκη & Λεωφόρος. Κόκκινο & Πράσινο. Το ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός. Ναι , αυτά είναι ντέρμπι !

Τα πρώτα 48 λεπτά της Κυριακής. Η μπάλα που παίχτηκε. Ναι, αυτά ήταν ντέρμπι! Τίποτα απ’ όσα ακολούθησαν και πρόκειται να γίνουν στη συνέχεια όμως ΔΕΝ είναι ΝΤΈΡΜΠΙ. Δυστυχώς η μειονότητα της κοινωνίας, καταφέρνει να επικρατήσει της συνετής πλειοψηφίας. Πλέον, το παραπάνω ζήτημα έχει περάσει σε άλλες διαστάσεις και στην Ελλάδα δεν είμαστε ικανοί να απολαύσουμε ούτε τη γιορτή του αθλητισμού.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium