Ο ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε για την Καλαμάτα σε όλες τις κατηγορίες

Με αφορμή τη χθεσινή πρόκριση της ομάδας της Μεσσηνίας στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, ανασύραμε από τα αρχεία μας την ιστορία ενός από τους λίγους παίκτες, στην προκειμένη περίπτωση αμυντικού, που ακολούθησε την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας σε όλες τις κατηγορίες!

Φυσικά χρειάζεται και λίγο τύχη το εν λόγω επίτευγμα, ή μάλλον… κακοτυχία. Αναλόγως που θα σε βρει η πρώτη χρονιά του κατορθώματος. Στα ψηλά ή στα χαμηλά; Κάθοδος μαζί με την ομάδα ή άνοδος;

Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον Βασίλη Μπλέτσα. Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1975 στα Ιωάννινα και όπως είναι λογικό, δεν ξέφυγε των “ραντάρ” της ομάδας του ΠΑΣ. Σύντομα πήρε μεταγραφή στην Καλαμάτα όπου και έμεινε για 3 σεζόν από το 1996 εώς το 2000. Μαζί της αγωνίστηκε την πρώτη χρονιά στην Α’ Εθνική, γνωρίζοντας τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική, για να βιώσει την αμέσως επόμενη χρονιά το συναίσθημα της χαράς του προβιβασμού.

Από το 2000, ακολούθησε μία δεκαετία περιπλανήσεων ανά την Ελλάδα, για να φτάσουμε στο 2010 όταν σε ηλικία 35 ετών επέστρεψε στη “Μαύρη Θύελλα” που περνούσε την περίοδο της βαθιάς κρίσης και βρισκόταν στη Δ’ Εθνική. Την αμέσως επόμενη σεζόν, ο σύλλογος ανέβηκε στη Γ’ Εθνική και έτσι ο Βασίλης Μπλέτσας πέτυχε αυτό το διόλου συχνό επίτευγμα!

Εκείνη τη χρονιά (2012) “κρέμασε” επίσης τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, κλείνοντας μία μακρόχρονη καριέρα με πλούσιες εμπειρίες και συναισθήματα σε όλες τις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Δέκα χρόνια μετά, το 2022, η Καλαμάτα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (Superleague 2) και φιλοδοξεί την ολική επιστροφή της, έχοντας θέσει τις απαιτούμενες γερές βάσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου! Παράλληλα, έχει ήδη προκριθεί στη φάση των 16 στο κύπελλο, αποκλείοντας τον εξαιρετικό τη φετινή χρονιά Παναιτωλικό, που αγωνίζεται στη Superleague 1.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium