Πιερικός: Μια ιστορία 63 ετών που μεγαλώνει!

Ο Πιερικός ιδρύθηκε στις 11 Απριλίου του 1961 έπειτα από συγχώνευση μεταξύ Μέγα Αλέξανδρου και Όλυμπου Κατερίνης. Φέτος έσβησε 63 κεράκια!

Πρόκειται για μια ιστορική επαρχιακή ομάδα, η οποία έχει περάσει τις δόξες, τις χαρές και τα πανηγύρια, όμως δεν έλειψαν και οι απογοητεύσεις, οι πτώσεις και οι υποβιβασμοί. Ο Πιερικός έχει πλούσια ιστορία στη Super League / Α’ Εθνική με 16 χρονιές στην πλάτη του από τα κορυφαία σαλόνια, όπου δε δίστασε να κοντράρει στα ίσα μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η τελευταία χρονιά του “Άσπρου Σίφουνα” στην κορυφαία κατηγορία ήταν το 1993 και έκτοτε ψάχνει τον δρόμο της επιστροφής.

Σήμερα, συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά τον υποβιβασμό του από τη Super League 2 της σεζόν 2021-22. Την περίοδο που διανύουμε, ο σύλλογος είχε θέσει στόχους οι οποίοι λόγω λαθών τον έφεραν στην 4η θέση του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής με 55 βαθμούς.

Η Πιερία διαχρονικά έχει ταυτίσει τον φίλαθλο κόσμο της με τον Πιερικό. Από την ίδρυση της ομάδας, τον χαμένο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος το 1963 απέναντι στον Ολυμπιακό, τα τόσα χρόνια σε Α’ και Β’ Εθνική και τις πίκρες που έφτασαν μέχρι και την τέταρτη εθνική, πάντα οι “μελανόλευκοι” έχουν τον κόσμο και ειδικά τους παλαιότερους στο πλευρό τους. Παράλληλα, πολλά νέα παιδιά συναναστρέφονται και γνωρίζουν το περιβάλλον του συλλόγου, κάνοντάς τα να τον αγαπήσουν και να δημιουργήσουν βάσεις για νέες γενιές φιλάθλων.

Η ιστορία συνεχίζεται όπως φαίνεται για τους Κατερινιώτες, 63 και το κοντέρ μετράει!

Αρθρογράφος: @grecosport.news

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium