Τα Θρακιώτικα παιδιά έγιναν 55

ΑΟΞ: τρία γράμματα που κάνουν περήφανους τους απανταχού Θρακιωτες! Η ομάδα της Ξάνθης γίνεται 55 και συνεχίζει να εκπροσωπεί και να κάνει περήφανο έναν ολόκληρο Νομό.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ιδρύθηκε το 1967, έπειτα από τη συνένωση του Ορφέα με την Ασπίδα Ξάνθης. Σκοπός ήταν, μία ομάδα που θα ενώσει και θα ισχυροποιήσει το ποδόσφαιρο της περιοχής.

Ο σκοπός επιτεύχθηκε και ο ΑΟΞ συμμετείχε για πολλά χρόνια στην Β’ Εθνική με αξιοπρέπεια, αξιοποίησε τα ταλέντα της περιοχής και δημιούργησε μια σημαντική ποδοσφαιρική βάση στην Θρακιωτικη πόλη.

Τα χρόνια μεταξύ Β’ και Γ’ Εθνικής πέρασαν, για να έρθει το ιστορικό 1989 όταν η ομάδα πήρε για πρώτη φορά το εισιτήριο για την Α’ Εθνική, στην οποία έκανε ρεκόρ συνεχόμενων συμμετοχών έως το 2020.

Όλα αυτά τα χρόνια στην Α’ Εθνική, ο ΑΟΞ έκανε πληθώρα εντυπωσιακών εμφανίσεων, έβγαλε μεγάλους παίκτες, έπαιξε στην Ευρώπη αλλά και σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος.

Παίκτες όπως ο Βρύζας, ο Μαρτσέλο, ο Τοροσίδης, ο Μαρσελίνιο, ο Ρατζίνσκι, ο Πατσατζόγλου, ο Ζήκος και πολλοί άλλοι φόρεσαν τα κόκκινα, προσέφεραν μεγάλες εμφανίσεις και συστήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ομάδα της Ξάνθης αγωνίστηκε και στην Ευρώπη (2002,2005,2006,2013), αντιμετωπίζοντας μεγάλους αντιπάλους όπως η Λάτσιο, και παίρνοντας την πρώτη της ιστορική νικη απέναντι στην Λίνφιλντ.

Αξιοσημείωτη και η παρθενική παρουσία της στον τελικό του κυπέλλου το 2015 απέναντι στον Ολυμπιακό, η οποία αντάμειψε τις προσπάθειες αρκετών ετών, χάνοντας ωστόσο με 3-1 στο μακρινό από την έδρα της ΟΑΚΑ, υπό την παρουσία χιλιάδων φιλάθλων της.

Η ομάδα του ΑΟΞ έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ποδοσφαιριστές και προπονητές που έγραψαν ιστορία, και υποδομές υποδειγματικές για τα δεδομένα του πρωταθλήματος μας.

Η φετινή χρονιά την βρίσκει αποδυναμωμένη στην Β’ Εθνική και ευχή όλων είναι η επιστροφή εκεί που της ανήκει!

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium