Το μαγικό φίλτρο της ΑΣΑ!

Η Αναγέννηση Καρδίτσας συμπληρώνει σήμερα 119 έτη ζωής και το μυστικό στοιχείο της όμορφης τρέλας γύρω από την ομάδα παραμένει άγνωστο!

Ο περισσότερος κόσμος τη γνωρίζει ως Αναγέννηση Καρδίτσας, όμως οι “πολύ στενοί” φίλοι τη φωνάζουν ΑΣΑ. Μετράει 119 χρόνια ιστορίας, όμως δεν έχει παίξει ούτε μία φορά στην Α’ Εθνική. Αυτός είναι ο καημός, θα λέγαμε, των φιλάθλων της και ταυτοχρόνως το μεγάλο όνειρο τους. Ένα όνειρο που μοιάζει άπιαστο αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει ολοένα και πιο κοντά. Χαρακτηριστικό στοιχείο το γεγονός πως τη σεζόν 2021-22 έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, χάνοντας από τον Παναθηναϊκό.

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει σε ολόκληρη την επικράτεια οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι να ασχολούνται με τις “μεγάλες” ομάδες των δύο γνωστών αστικών κέντρων. Οι περιοχές που κρατούν συσπειρωμένη την τοπική κοινωνία γύρω από την ομάδα της πόλης είναι ελάχιστες και συνήθως θα πρέπει να έχουν μεγάλα κατορθώματα στις “πλάτες” τους. Όμως η Καρδίτσα κατά έναν περίεργο τρόπο, χωρίς να έχει κάποιο ιδιαίτερα σπουδαίο επίτευγμα ως Αναγέννηση, έχει κατορθώσει να έχει ενώσει τον κόσμο γύρω της. Όταν οι καλύτερες σεζόν μιας ομάδας χρονολογούνται τη μακρινή δεκαετία του 1970, αλλά παρ’ όλα αυτά η παραγωγή νέων φιλάθλων συνεχίζει, κάτι παράξενο συμβαίνει.

Επιπλέον παράδοξο το γεγονός πως το όνομα της ταξιδεύει τακτικά εκτός Θεσσαλίας. Όλοι οι ετεροδημότες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή ακόμη και κάτοικοι εξωτερικού με καταγωγή από την Καρδίτσα, θα μιλήσουν πάντα για την Αναγέννηση με μεγάλη υπερηφάνεια! Πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό το φαινόμενο; Οφείλεται στην ευρύτερη αίγλη του Θεσσαλικού κάμπου που μαγεύει με τους καρπούς του τους ντόπιους; Ή μήπως είναι κάποιο άλλο στοιχείο, το συστατικό ενός μαγικού ζωμού που κάνει τους Καρδιτσιώτες να βλέπουν την ΑΣΑ όπως κάθε έφηβος τον πρώτο του νεανικό έρωτα; Κι αν είναι λασπωμένο το έδαφος μετά τις φονικές πλημμύρες, ο Καρδιτσιώτης Πανοραμίξ έχει τον τρόπο του…!

Χρόνια πολλά Αναγέννηση!

*Όλες οι φωτογραφίες είναι από την επίσημη σελίδα των οργανωμένων φιλάθλων της Αναγέννησης στο Facebook.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium