Αγωνιστικά όπως το 2008 ή καλύτερη;

Η σύγκριση των αγωνιστικών επιδόσεων της ΑΕΚ ανάμεσα στη σεζόν 2007/08 και τη σεζόν 2022/23, με μία απίστευτη στατιστική ομοιότητα.

Φτάσαμε μία στροφή πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ είναι μόλις μία ισοπαλία μακριά από την κατάκτηση του τίτλου. Ασφαλώς, μοιάζει εύκολα αντιληπτό πως οι συγκρίσεις ανάμεσα στη φετινή σεζόν και τις πρωταθληματικές πορείες του 2008 και του 2018, πλέον δίνουν και παίρνουν..!

Εμείς θα σταθούμε στη χρονιά 2007/08, μία περίοδο με παρόμοια αγωνιστική ταυτότητα με τη φετινή! Σε 30 ματς η ΑΕΚ νίκησε 22 φορές, έφερε 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Συνέλεξε τελικά 68 βαθμούς. Αντίστοιχα φέτος, η συγκομιδή είναι ήδη στους 80 και αν όλα πάνε καλά, θα σταματήσει στους 83. Όμως αυτό το νούμερο αφορά 35+1 αναμετρήσεις. Μέχρι τώρα ο “δικέφαλος” έχει 25 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Τα συμπεράσματα

Η φετινή ΑΕΚ έχει 1 ήττα λιγότερη από εκείνη του 2008, παίζοντας 6 παιχνίδια περισσότερα και ουσιαστικά τα διπλάσια ντέρμπι. Αν διαιρέσουμε τους βαθμούς που συγκεντρώθηκαν με τα παιχνίδια που δόθηκαν, θα δούμε πως ο μέσος όρος της παρούσας αγωνιστικής περιόδου είναι 2,3 πόντοι ανά αγώνα, ενώ τοτε ήταν 2,26.

Επομένως συμπεραίνουμε ότι οι ομάδες είναι αρκετά παραπλήσιες στην απόδοσή τους, όμως στα… “σημεία” η φετινή ΑΕΚ υπερτερεί εκείνης του Ριβάλντο και του Μπλάνκο.

Η τεράστια στατιστική ομοιότητα

Επιπλέον, το στατιστικό στοιχείο που δείχνει το ποσοστό ομοιότητας των δύο περιόδων είναι ο συντελεστής τερμάτων. Και στις 2 σεζόν ο “δικέφαλος” πέτυχε 65 γκολ και δέχτηκε μόλις 17, ακριβώς!

Βέβαια, με ένα γκολ την Κυριακή κόντρα στον ΝΠΣ Βόλο, η ΑΕΚ του 2023 θα υπερκεράσει και σε αυτό το στατιστικό εκείνη του 2008. Έστω και οριακά..!

Μένει να επιβεβαιωθούν όλα στο γήπεδο! Χαμηλά το κεφάλι! 90 λεπτά ακόμη!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium