ΑΟ Θήβα: Το “μελανέρυθρο” ιστορικό σωματείο

Η ιστορία του ΑΟ Θήβας μετρά 55 χρόνια και συνεχίζει, μαζί με την προσπάθεια επανόδου στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στη Θήβα το 1968, μετά την συγχώνευση του Κάδμου Θηβών και του Ιωνικού Αστέρα Θηβών, ιδρύθηκε ο Αθλητικός Όμιλος Θήβας.

Είναι η “μεγάλη” δύναμη της πόλης της Θήβας και την έχει εκπροσωπήσει στα υψηλά εγχώρια πρωταθλήματα!

Έδρα των “Rossoneri” είναι το Δημοτικό Στάδιο Θήβας, με την χωρητικότητα να είναι λίγο λιγότερο από 1.200 θέσεις.

Την δεκαετία του ’70 και του ’80 είχε αποτελέσει δύναμη, όχι μόνο του Θηβαϊκού και του Βοιωτικού ποδοσφαίρου, αλλά των κορυφαίων κατηγοριών!

Ο ΑΟ Θήβας μέτρα 3 συμμετοχές στη Β’ Εθνική, 8 στην Γ’ Εθνική και 16 στο Περιφερειακό πρωτάθλημα, στην μετέπειτα Δ’ Εθνική.

Το 1990-91 είναι φιναλίστ του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος, στο γήπεδο “Απόστολος Νικολαΐδης” (Λεωφόρος Αλεξάνδρας), με αντίπαλο τον Πέλοπα Κιάτου, όπου γνωρίζει την ήττα με 6-7 στην διαδικασία των πέναλτι. Η κανονική διάρκεια έληξε 2-2, ενώ η παράταση 3-3!

Τον Ιανουάριο του 2012 λόγω έντονων οικονομικών προβλημάτων αποχωρεί από την Δ’ Εθνική και την επόμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην Α’ Ε.Π.Σ. Βοιωτίας.

Στην τροπαιοθήκη του έχει 11 Κύπελλα Ε.Π.Σ. Βοιωτίας, ενώ την περίοδο 2014-15 βγαίνει πρωταθλητής στην Α’ κατηγορία της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας αλλά χάνει την άνοδο στη Γ’ Εθνική στους αγώνες μπαράζ. Την επόμενη περίοδο 2015-16 κατακτά ξανά το πρωτάθλημα Βοιωτίας και την 1η θέση στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου του 7ου ομίλου, κάτι το οποίο σήμαινε πως το 2016-17 θα αγωνιζόταν στην Γ Εθνική (η Δ’ Εθνική από το 2012-13 δεν υφίσταται).

Σήμερα η ομάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Βοιωτίας ενώ πάντα οι προσδοκίες ποδοσφαιριστών και οπαδών είναι μεγάλες!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium