Αποδοτικότερη ως θηρευτής παρά ως θήραμα

Η ΑΕΚ μπαίνει για δεύτερη σερί σεζόν ως δεύτερη στα πλέι οφ, κάτι που έχει αποδείξει επανειλημμένα πως της ταιριάζει.

Μετά τη χθεσινή ισοπαλία στο “Κλ. Βικελίδης” το πρωτάθλημα βρίσκεται σε πυρκαγιά! Θα έγραφα φωτιά, αλλά δεν θα ήταν ο ενδεδειγμένος όρος, βλέποντας τον τωρινό Ολυμπιακό να έχει αποκαταστήσει τη φύση του. Οι αποστάσεις αναπνοής μεταξύ των τεσσάρων διεκδικητών δημιουργούν ένα ελκυστικότατο προϊόν, τόσο από θέμα ενδιαφέροντος για την τελική έκβαση όσο και από ουσίας, δηλαδή συναγωνισμού.

Η ΑΕΚ όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ξεκινάει το ειδικό μίνι πρωτάθλημα ως δεύτερη. Πέρσι ήταν πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ φέτος είναι πίσω από τον ΠΑΟΚ. Ακόμη και το 2018 στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος ήταν πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και προσπέρασε τον δεύτερο μετά το παιχνίδι της Τούμπας. Γενικότερα η ΑΕΚ όταν βρεθεί πρωτοπόρος νωρίς στη σεζόν θα πραγματοποιήσει πάντοτε “απρόσμενες γκέλες”. Δεν είναι ο τύπος της ομάδας που θα απομακρυνθεί από τους διώκτες της ala παλαιά Γιουβέντους ή Μπάγερν.

Η παρούσα συνθήκη μπορεί σε άλλους συλλόγους να ξενίζει, όμως στην Ένωση δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν πως προτιμάει να έχει τον ρόλο του κυνηγού, παρά του κυνηγημένου πρωτοπόρου. Πρόκειται άραγε για θέμα αγωνιστικής αντιμετώπισης, συμπτώσεων ή γενικότερης νοοτροπίας; Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι άνευ σημασίας. Εφόσον η ΑΕΚ αποδίδει καλύτερα υπό πίεση και αφοσιώνεται στον στόχο του πρωταθλητισμού περισσότερο ως δεύτερη, it ‘s ok! Βέβαια, ελλοχεύει πάντα η παγίδα του να απομακρυνθεί ο πρωτοπόρος σε απόσταση μεγαλύτερη του τριπόντου, αλλά όσο οι “κιτρινόμαυροι” μπορούν να καλύψουν τη διαφορά από ένα μόνο παιχνίδι, έχουν την τύχη στα πόδια τους!

Μένει να μάθουμε αν θα επαναληφθεί το περσινό στοιχείο, με το προσπέρασμα στην κούρσα της κορυφής στην προτελευταία στροφή του Πρωταθλήματος.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Tags :

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium