ΑΠΟΚ Βελούχι: Το όνειρο που σιγά σιγά γίνεται πραγματικότητα!

Ο ΑΠΟΚ ιδρύθηκε το 1968 στην Ευρυτανία και είναι ο σπουδαιότερος σύλλογος του Νομού από πλευρά διακρίσεων.

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Καρπενησίου Βελούχι αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Καρπενησίου με χωρητικότητα 2.500 θέσεις, που κατασκευάστηκε το 1969 και ανακαινίστηκε το 2010 με πλαστικό χλοοτάπητα.

Μέχρι το 1989-90 ο σύλλογος αγωνιζόταν στην ΕΠΣ Φθιωτιδοφωκίδας ενώ το 1991 αγωνίστηκε στην Α’ ΕΠΣ Ευρυτανίας. Από το 2006 μέχρι και το 2010 η ομάδα είχε συνεχή παρουσία στη Δ’ Εθνική με αξιοσημείωτες πορείες. Όμως την καλύτερη του εμφάνιση στην κατηγορία την πραγματοποιεί το 1997 που τερματίζει στην 6η θέση με 60 βαθμούς. Στη Δ’ Εθνική συμμετείχε 12 φορές. Το 2017-18 η ομάδα πετυχαίνει την πρώτη της άνοδο στη Γ’ Εθνική. Από τότε μέχρι και σήμερα “ανεβοκατεβαίνει” μεταξύ Γ’ Εθνικής και Α’ ΕΠΣ Ευρυτανίας.

Το Βελούχι είναι ο σύλλογος με τα περισσότερα τρόπαια στον Νομό, ενώ από την έναρξη του θεσμού του Κυπέλλου ΕΠΣ Ευρυτανίας αποτελούσε αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του. Σε 23 συμμετοχές σε τελικό η ομάδα του ΑΠΟΚ έχει κατακτήσει 19 (!) φορές τον τίτλο.

Μέτρα επίσης 13 πρωταθλήματα ΕΠΣ Ευρυτανίας, ενώ το 2008-09 φτάνει μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ερασιτεχνών αλλά δεν παίρνει την πρόκριση από τη Βολίδα Κάτω Γαρούνας.

Διοίκηση και ποδοσφαιριστές πραγματοποιούν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για την ενσωμάτωση της ομάδας στις εθνικές κατηγορίες με πολλές νέες μεταγραφές και με ένα μεγάλο “όνειρο” που όλοι οι φίλοι της ομάδας και του τοπικού ποδοσφαίρου περιμένουν να γίνει πραγματικότητα!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium