Athens Kallithea FC: Μόνο τυχαίο δεν ήταν το rebranding!

Γράφουν οι Δημήτρης Φωτεινόπουλος και Νιρέας Φουντουλάκης.

Η Βενέτσια ήρθε στην… Ελλάδα, αλλά με διαφορετική μορφή. Ο νέος ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού τμήματος της Καλλιθέας, Τεντ Φιλιπάκος, δούλεψε τη σεζόν 2016-17 στην ιταλική ομάδα ως Chief Executive Officer, ενώ ξαναγύρισε το 2020 ως Chief Brand Officer που είναι μέχρι και σήμερα. Ο Τεντ, με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στο χώρο, θέλησε να εκσυγχρονήσει την Καλλιθέα με νέο σήμα, φανέλα αλλά και χρώματα και προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα την επιτυχημένη φόρμουλα που χρησιμοποίησε στην Ιταλία, ώστε να προσεγγίσει κόσμο από όλο τον πλανήτη, όπως ακριβώς έκανε και με την Βενέτσια.

Σε συνέντευξη που έδωσε πέρυσι ο Ελληνοαμερικανός αναφέρθηκε στην εξαγορά της ΠΑΕ ΓΣ Καλλιθέας και στην προσπάθεια που θα γίνει την νέα χρονιά (δηλ. φέτος) να εκφράσει τις ιδέες που έχει μαζί με τους συνεργάτες του, τον επενδυτή Άντριου Μπάρογουεϊ και τον Τζον Γκόλντμαν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βενέτσια.

Και για να σας αποδείξουμε πως δεν ήταν «τυχαία» η Βενέτσια, το 2017 ξεκίνησε την εταιρία Fly Nowhere η οποία έχει συνεργαστεί με Ρόμα, Nike και EA Sports, μεταξύ άλλων.

Στα του rebranding τώρα. Το ημερολόγιο δείχνει 23/9/2022 και η «ΠΑΕ ΓΣ Καλλιθέα» γίνεται «Athens Kallithea FC». Μία αλλαγή που ελάχιστοι περίμεναν, αλλά κίνηση που σίγουρα θα «βάλει» στον παγκόσμιο χάρτη την ελληνική ομάδα, όπως είχε γίνει και με την Βενέτσια. Ο κόσμος, έξω από την Καλλιθέα και κυρίως οι ξένοι, έχει αγαπήσει αυτήν την αλλαγή με αρκετούς μάλιστα να θέλουν ήδη να αγοράσουν τη νέα φανέλα της ομάδας. Σίγουρα σε αυτό ευθύνεται και ο Τεντ Φιλιπάκος που «κινήθηκε» σε ρυθμούς Βενέτσια και στο rebranding της Καλλιθέας, αφού οι φανέλες και η φωτογράφηση έγιναν με παρόμοιο τρόπο, ο οποίος σίγουρα θα προσελκύσει πολύ κόσμο. Μέχρι και το Goal.com έγραψε άρθρο από τη νέα Athens Kallithea FC με τίτλο «Σας παρουσιάζουμε την Athens Kallithea: Τη νέα δεύτερη ομάδα σου»!

Όμως, πολύ σωστά φωνάζουν και οι φίλαθλοι της ομάδας, αφού η ολική ανανέωση του εμβλήματος, των συμβόλων αλλά και των χρωμάτων δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση την παλιά (πλέον) ΠΑΕ. Βέβαια, στο μέρος του κοινού που δεν ήταν θετικοί με αυτές τις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται και η ΓΣ Καλλιθέα, η οποία δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για τις αλλαγές. Αντιθέτως, βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν αντίκρισε την ομάδα με τις νέες εμφανίσεις στο φιλικό αγώνα με τη Βέροια, ενώ έβγαλε και ανακοίνωση κατηγορώντας τη νέα διοίκηση για τις επιλογές της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΣ Καλλιθέα:

«Με θλίψη παρακολουθήσαμε τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα στις 21/08/2022 μεταξύ της ΠΑΕ Βέροια και της ΠΑΕ Γ.Σ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και η ομάδα της πόλης μας, ιδρυτικός μέτοχος της οποίας είναι ο Σύλλογός μας, χρησιμοποίησε εμφάνιση που δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την 56χρονη (μόλις πρόσφατα, στις 18/08 γιορτάσαμε την γενέθλια ημέρας ίδρυσής μας) ιστορική διαδρομή της, με τα χρώματα και το σήμα της (εμφανίσθηκε με μαύρη εμφάνιση αντί της γνωστής στο πανελλήνιο κυανόλευκης καθώς και με ακατάληπτα σήματα, χωρίς οποιαδήποτε αναφορά στο πασίγνωστο και ιστορικό της σήμα με τα πέντε κόκκινα αστέρια).

Με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζουμε την εντονότατη διαμαρτυρία μας για την ενέργειά σας αυτή, η οποία όχι μόνο παραβιάζει τις ισχύουσες διατάξεις, όχι μόνο παραβιάζει το καταστατικό της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας που έχετε ταχθεί να τηρείτε, αλλά προκαλεί και τη νοημοσύνη μας και το φίλαθλο κοινό της πόλης μας.

Σε εκδήλωση της ύστατης προσπάθειάς μας ν’ αποφευχθούν δικαστικές και διοικητικές διαδικασίες που μόνο δυσμενείς συνέπειες θα έχουν για την ομάδα μας, σας ΚΑΛΟΥΜΕ ν’ αναθεωρήσετε τη στάση σας, ν’ απόσχετε από κάθε ενέργεια που άμεσα ή έμμεσα προσβάλει την ιστορία της ομάδας μας, τους φιλάθλους της και την πόλη μας και ν’ αντιληφθείτε επιτέλους ότι τετελεσμένα και αυθαιρεσίες δεν θα γίνουν αποδεκτά».

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium