Η άνοδος πάει στην επαρχία

Λεβαδειακός και ΑΕΛ θα “κονταροχτυπηθούν” για το εισιτήριο που θα τους προσφέρει την άνοδο στη Super League.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 2 (Βόρειος Όμιλος) ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Λεβαδειακού να οδηγεί την “κούρσα” καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 55 βαθμούς.

Οι “Βοιωτοί” σε 22 παιχνίδια μέτρησαν συνολικά 17 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα. Παράλληλα έχουν την καλύτερη επίθεση και άμυνα στο πρωτάθλημα με 36 και 9 γκολ αντίστοιχα. Στη δεύτερη θέση με 49 βαθμούς βρίσκεται η ΑΕΛ η οποία έκανε 14 νίκες, 7 ισοπαλίες και 1 ήττα, έχοντας πετύχει 32 τέρματα και δεχτεί 12 γκολ.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποια ομάδα θα εξασφαλίσει την άνοδο. Αυτό διότι, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της διοργανώτριας αρχής, οι ομάδες συνεχίζουν στο μίνι πρωτάθλημα των play offs με τους μισούς βαθμούς. Λεβαδειακός και ΑΕΛ με 28 και 25 αντίστοιχα αλλά και η διαφορά ανάμεσά τους από έξι βαθμούς να μειώνεται στους τρεις.

Τόσο η μία όσο και η άλλη ομάδα πραγματοποίησαν φοβερό πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια. Έδειξαν από την αρχή τη δυναμική τους και την θέληση να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή μαζί με την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Με βάση τα αποτελέσματά τους και την εικόνα παιχνιδιού τους είναι αναμφισβήτητα οι κορυφαίες ομάδες του βορείου ομίλου. Αυτό φαίνεται και από την μεγάλη βαθμολογικά διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική ο Λεβαδειακός ήταν την περασμένη σεζόν 2022-23 ενώ η ΑΕΛ το 2020-21. Στην κατάταξη όλων των επαρχιακών ομάδων με συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία και οι δύο βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. Η ΑΕΛ βρίσκεται στην 2η θέση με 30 συμμετοχές ενώ ο Λεβαδειακός στην 8η με 19.

Αποτελούν δύο σπουδαίες ομάδες της επαρχίας με βάση την ιστορία τους και η κατηγορία που τους αρμόζει είναι πάντα η πρώτη. Του χρόνου μία από τις δύο θα καταφέρει να αγωνιστεί εκεί.  Ποια θα καταφέρει να πανηγυρίσει τον Μάιο την πολυπόθητη επιστροφή της στη Super League 1;

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium