Η “Μπάρτσα” της Αθήνας

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, δεν γινόταν να παραλειφθεί κάποιο αφιέρωμα στην ομώνυμη ομάδα, της ομώνυμης πόλης.

Ο ΠΑΟ Αγίου Δημητρίου προήλθε το 1959 από τη συγχώνευση του Άρη Μπραχαμίου και του Ηρακλή Μπραχαμίου. Κρατάει όμως ως έτος ίδρυσης το 1928, όταν και έγινε η σύσταση του σωματείου του Άρη.

Εδρεύει στην ομώνυμη περιοχή, που είναι γνωστή και ως Μπραχάμι. Κατέχει το διόλου απαρατήρητο προσωνύμιο “Μπάρτσα”, που του απέδωσαν οι φίλαθλοι όταν στην πρώτη του συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα της Αθήνας, τερμάτισε με σκορ τερμάτων 93 υπέρ και 2 κατά!

Τα χρώματα της ομάδας, το κόκκινο και το μπλε, θυμίζουν επίσης την Μπαρτσελόνα, όμως η ιστορία αναφέρει πως μάλλον επιλέχθηκαν λόγω του γειτονικού Πανιωνίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαφωνίες μεταξύ των ντόπιων φιλάθλων των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, σχετικά με την επιλογή τους.

Η ομάδα κατέχει στο βιογραφικό της 3 παρουσίες στη Β’ Εθνική τις σεζόν 1975-76, 1977-78, 2007-08, όμως σε καμία από αυτές δεν κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία ή να προβιβαστεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Τη δεκαετία του 1970 εγκαινιάστηκε το στάδιο το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί η ομάδα ως έδρα της εν γένει, παρόλο που στις μέρες μας οι εγκαταστάσεις χρίζουν πλήρους ανακαίνισης και έχουν αναγκάσει τον σύλλογο να δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια του μακρυά από αυτό.

Φέτος αγωνίζεται στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Αθηνών και του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στο γήπεδο του και επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες!

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium