Η «γέννηση» των Σερρών

Ο Πανσερραϊκός βρίσκεται μερικές αγωνιστικές πριν την επιστροφή του στην Super League. Ποια είναι, όμως, η ιστορία του;

Ήταν Κυριακή 31 Μαΐου 1964. Ο Απόλλων και ο Ηρακλής Σερρών αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν έναν σύλλογο που προοριζόταν να γράψει μεγάλη ιστορία στα ελληνικά γήπεδα, τον Πανσερραϊκό.

Ο Πανσερραϊκός με έδρα τις Σέρρες ιδρύθηκε το 1964. Το λευκό και το κόκκινο αποτελούν χρώματα του συλλόγου και στο έμβλημά του απεικονίζεται ο Λέων της Αμφίπολης. Έδρα του αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Σερρών, χωρητικότητας 9.500 θεατών. Το ιστορικό «Λιοντάρι της Αμφίπολης», αντιπροσωπεύει την «κόκκινη» φανέλα, τόσο στην κατηγορία των ανδρών όσο και των γυναικών.

Τη χρονιά που ιδρύθηκε κατάφερε να κερδίσει την άνοδό του στην Α’ Εθνική κατηγορία, έπειτα από αγώνες μπαράζ, όπου και παρέμεινε για έξι συνεχόμενα χρόνια μέχρι και τη σεζόν 1970-71.

Το πρωτάθλημα της περιόδου 1965-66, το οποίο ανέδειξε πρωταθλητή τον Ολυμπιακό, με μόλις ένα βαθμό διαφορά από τον Παναθηναϊκό, ήταν άκρως συναρπαστικό τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά. Η 28η αγωνιστική έμεινε στην ιστορία. Ο Πανσερραϊκός κατάφερε να χάσει στις λεπτομέρειες (2-1) έναν αγώνα που αποδείχτηκε κομβικός για την τελική κατάληξη του τίτλου. Ο αγώνας διεξαγόταν στις 5 Ιουνίου και οι Πειραιώτες βρίσκονταν έναν βαθμό μπροστά από τους «πράσινους», ενώ Πανσερραϊκός ήθελε τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά σωτηρίας. Παρά το ότι έχασε τον αγώνα η ομάδα των Σερρών, στα δύο τελευταία παιχνίδια κατάφερε και έμεινε στην κατηγορία.

Από εκεί και έπειτα το «Λιοντάρι της Αμφίπολης» είχε αρκετά «σκαμπανεβάσματα» μεταξύ Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας, μέχρι και την περίοδο 1989-90, κατορθώνοντας να παραμείνει στην Α’ Εθνική για τρία χρόνια.

Μετά την περίοδο 1992-93, ο σύλλογος βρέθηκε σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε το Πρωτάθλημα επιστρέφοντας στη δεύτερη κατηγορία (1994-95), μόνο για να ξαναπέσει την επόμενη (1995-96).

Τη σεζόν 2015-16, μετά από δύο συμμετοχές στη τρίτη κατηγορία, η ομάδα προβιβάστηκε στη Β’ Εθνική, μέχρι τη σεζόν 2017-18, όπου έπεσε ξανά, εξαιτίας της μείωσης ομάδων στη Football League από 18 σε 16. Ο Πανσερραϊκός παρέμεινε στην τρίτη κατηγορία τερματίζοντας 3ος τη σεζόν 2018-19. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητος και εξασφάλισε το εισιτήριο του στην δεύτερη κατηγορία.

Πλέον, η ομάδα των Σερρών αγωνίζεται στη Β’ Εθνική με κύριο σκοπό την άνοδό της στα «μεγάλα σαλόνια» της Super League. Λίγοι αγώνες μένουν και καθένας εξ αυτών αποτελεί τελικό για τον Πανσερραϊκό, διότι, όπως όλα φαίνονται, ο σύλλογος θα επιστρέψει εκεί που του αξίζει, στην Α΄ Εθνική!

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium