Η ιστορικότερη ομάδα εντός και ταυτόχρονα “εκτός” Αττικής

Ο Βύζας Μεγάρων αποτελεί μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Αττικής! Ιδρύθηκε το 1928 από μαθητές του Γυμνασίου Μεγάρων, ενώ το 1930 έλαβε και τη νομική αναγνώριση του Πρωτοδικείου.Το όνομα της ομάδας οφείλεται στον Βύζα, ο οποίος δημιούργησε την αποικία των Μεγαρέων στο Βυζάντιο και απεικονίζεται στο έμβλημα του συλλόγου με την ιστορική κεφαλή του.

Η ομάδα των Μεγάρων έχει ως χρώματα το κίτρινο και το μαύρο προς τιμήν της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και τα πρώτα χρόνια αγωνιζόταν κυρίως με ομάδες εντός Μεγάρων, ενώ ως πρώτο της παιχνίδι εκτός της περιοχής χρονολογείται εκείνο στις 2 Νοεμβρίου του 1930 με αντίπαλο έναν άλλον ιστορικό σύλλογο, αυτόν του Θρασυβούλου Φυλής.

Από την τελευταία του συμμετοχή στην Α’ Εθνική το 1970 πέρασαν 52 χρόνια, αλλά οι μνήμες είναι ακόμη ζωντανές και μεταδίδονται από γενιά σε γενιά!

Και πως θα μπορούσε άραγε να χαθεί μία ομάδα με πολύ κόσμο που να την αγαπάει αληθινά; Άλλωστε κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι: “Στα Μέγαρα, στα Μέγαρα υπάρχει ιστορία, ο θρύλος ο αθάνατος ομάδα σαν θρησκεία”!

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium