Η προϊστορία ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στα play-off

Οι δύο “δικέφαλοι” έχουν συμμετάσχει σχεδόν ανελλιπώς στην διαδικασία των play-offs από την αρχή της καθιέρωσης τους σαν επιπλέων γύρο για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ μετρά 5 νίκες, 3 ήττες και 1 ισοπαλία, ενώ τα πιο συνήθη σκορ μεταξύ των “δικέφαλων” είναι το 1-0, το 2-1 και το 0-1, από δύο φορές το καθένα.

Η μικρή κυριαρχία του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη αντιπαραβάλλεται από την θετική παράδοση που έχει η “Ένωση” στην Αθήνα, η οποία μετράει 4 νίκες έναντι 2 του ΠΑΟΚ, με 3 αγώνες να έχουν λήξει ισόπαλοι και το 0-0 να είναι το πιο σύνηθες σκορ.

Άξιο λόγου είναι ότι τα φετινά play-offs είναι μόλις τα τέταρτα κατά σειρά στα οποία κρίνεται τόσο η ευρωπαϊκή τοποθέτηση των ομάδων όσο και ο πρωταθλητής, καθώς παλαιότερα συμμετείχαν μόνο οι ομάδες που καταλάμβαναν τις θέσεις 2-5 της κανονικής διάρκειας.

Επίσης, κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ του δεύτερου γύρου των play-offs θα διεξαχθεί στην Ν. Φιλαδέλφεια, διότι όλες οι προηγούμενες αναμετρήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium