Ντοριάν Λεβέκ: Άτυχος ή αυτοκαταστροφικός;

Ο Ντοριάν Λεβέκ ήταν ένας ποιοτικότατος ποδοσφαιριστής που θα παραμείνει ως ένα μεγάλο “τι και αν” στον ΠΑΟΚ.

Είναι Ιούνιος του 2017. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει στην αγορά έναν αριστερό μπακ, θέση η οποία δεν έχει έναν σταθερό και ταυτόχρονα ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Η σεζόν που ακολουθεί αναμένεται ιδιαίτερα απαιτητική, με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να έχει μπει σε τροχιά τίτλου από την περασμένη χρονιά. Παράλληλα, η ομάδα έχει θέσει ως στόχο, τόσο μία καλή πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και μια αξιόλογη στην Ευρώπη.

Έτσι, η διοίκηση του ΠΑΟΚ δίνει εντολή να αποκτηθεί ο Γάλλος Ντοριάν Λεβέκ. Ο ποδοσφαιριστής είχε συστηθεί στο κοινό της ομάδα δύο χρόνια νωρίτερα στο Europa League με τη φανέλα της Γκινγκάμπ. Τότε είχαν αναμετρηθεί ως αντίπαλοι, με τον ακραίο μπακ να νικάει εις διπλούν. Στην γαλλική ομάδα αγωνίστηκε για 7 χρόνια, ενώ πριν ήταν μέλος της Μπουλόν, από όπου και ξεκίνησε.

Η ποιότητα του ήταν σαφώς αδιαμφισβήτητη, και θα λέγαμε ότι δικαιολογημένα οδήγησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να δαπανήσουν ένα μεγάλο ποσό για το συμβόλαιό του. Μοναδικός προβληματισμός αποτελούσε η ευπάθειά του στους τραυματισμούς, η οποία δυστυχώς έγινε και, με το παραπάνω, εμφανής στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε, ένας παίκτης του Σαμπιονά θα έκανε την διαφορά.

Το ντεμπούτο του έγινε στις 27 Ιουλίου 2017 απέναντι στην Κέρκυρα, όπου αγωνίστηκε για 65 λεπτά. Προηγουμένως είχε χάσει και τα τρία ευρωπαϊκά ματς λόγω ενοχλήσεων, ενώ το ντεμπούτο του έμελλε να είναι και ο τελευταίος του αγώνας με τα “ασπρόμαυρα”… Οι ενοχλήσεις και οι τραυματισμοί χτύπησαν ”κόκκινο” και, ενώ η ομάδα αρχικά τον στήριξε, άρχισαν να γίνονται σκέψεις για την αποδέσμευση του.

Κάποιοι ακόμα θεώρησαν ότι ο Γάλλος εξαπάτησε τον ΠΑΟΚ και έτσι τον Ιανουάριο του 2019 ο παίκτης αποχαιρέτησε. Είχε προηγηθεί και μία διάγνωση του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ, στην οποία δεν βρέθηκε κάποιος μυϊκός τραυματισμός και οι υποψίες εκτραχύνθηκαν. Μάλιστα, η ομάδα κατέφυγε και στα δικαστήρια, με τον παίκτη να κάνει ένσταση και εν τέλει την ομάδα να δικαιώνεται από την ΕΠΟ.

Τα επόμενα χρόνια ο Λεβέκ έπαιξε στην 4η και 5η κατηγορία της Γαλλίας, χωρίς να εντυπωσιάσει, και τελευταίος του σταθμός αποτέλεσε η Ρούμιλι Βαλιέρες. Εκεί, αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο ως τον Ιούνιο του 2021 και αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 32 ετών. Το ερώτημα που ταλανίζει τους φίλους του ΠΑΟΚ είναι αν πράγματι ήταν άτυχος και άραγε τι θα μπορούσε να κάνει αν ήταν υγιής. Η απάντηση παραμένει μυστήριο.

ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ;

Tags :

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Κορυφαία Άρθρα

YouTube Videos

Βρείτε Μας Στα Social

Facebook Feed

@2023 - All Right Reserved. Designed and Developed by ilirium